Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λύσεις σε ... βάθος χρόνου

Την ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων, ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση ο Α. Τζέκης

Το «κρυφτούλι» φαίνεται πως παίζει η κυβέρνηση με τους αστυνομικούς, αφού την ώρα που οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομίας έδιναν υποσχέσεις, στη Βουλή γινόταν λόγος για υλοποίηση των αιτημάτων των αστυνομικών στο βάθος της ...τετραετίας.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι γίνεται ένας ειλικρινής διάλογος, που ευελπιστεί πως θα έχει ευτυχές αποτέλεσμα, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι η κυβέρνηση δε συζητάει τις συνταξιοδοτικές παραμέτρους της ένταξης των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Καταλήγοντας, είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της «μέσα στα πλαίσια μιας πολιτικής βάθους τετραετίας».

Οι εργαζόμενοι αυτοί, είπε στην παρέμβασή του ο Α. Τζέκης, διεκδικούν απλώς όσα η σημερινή κυβέρνηση είχε προεκλογικά υποσχεθεί και τόνισε ότι με αυτά που λέει ο υφυπουργός για ικανοποίηση σε βάθος τετραετίας ρίχνει τα αιτήματά τους στο καλάθι των αχρήστων. Υπογράμμισε δε ότι η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, έχουν συστήσει επιτροπή για να ελέγξει εκ νέου τα ανθυγιεινά και επικίνδυνα επαγγέλματα, με στόχο να τα αποχαρακτηρίσει όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Καταλήγοντας, σχολίασε τα περί δυσκολίας άμεσης ικανοποίησης των οικονομικών αιτημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πως βρήκατε 500 δισ. δρχ. για το περίφημο σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, το "Ζέπελιν" και τις κάμερες, οι οποίες θα μείνουν ως παρακαταθήκη για να παρακολουθούνται και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και όλο το λαϊκό κίνημα;».

Λίγο αργότερα, ο Α. Τζέκης, παρεμβαίνοντας σε Επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις μεταθέσεις των αστυνομικών, τόνισε ότι είναι πάγια η αντίθεση του ΚΚΕ σε κάθε μορφής διώξεις στη Δημόσια Διοίκηση και τα Σώματα Ασφαλείας. Υπογράμμισε ότι ακόμα και αυτός ο ατελής κανονισμός μεταθέσεων έχει παραβιαστεί τόσο από τη σημερινή, όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση και είπε ότι στις σχετικές επιτροπές μεταθέσεων θα πρέπει να μετέχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με αποφασιστικό ρόλο. Πρότεινε, δε, στις μεταθέσεις να ισχύουν κοινωνικά κριτήρια και ζήτησε να ανακληθούν όσες δεν τα έλαβαν υπόψη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ