Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΧΑΪΔΑΡΙ
Με σημαία μας τα αιτήματα του λαού

Τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Τη θερμή ανταπόκριση των εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου στο κάλεσμα του ΚΚΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 9 του Οκτώβρη, βρήκε το κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Παναγιώτη Σοφό που περιόδευσε στο χώρο και μίλησε σε συγκέντρωση πριν ξεκινήσουν για το μεροκάματο. Ενα μεροκάματο που δεν είναι ίδιο για μόνιμους και συμβασιούχους. Πληρώνουν όμως το ίδιο την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην ίδια τους τη ζωή. Κι αυτό αναδείχτηκε και από τα λόγια των συμβασιούχων στον «Ρ» οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να δώσουν αγωνιστική απάντηση σ' αυτή την πολιτική που τους θέλει να εργάζονται κάτω από αυτό το καθεστώς, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ.

«Στις 9 του Οκτώβρη καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους να πορευτούν μαζί μας με σημαία το διεκδικητικό πλαίσιο του ΚΚΕ που είναι τα αιτήματα του λαού. Να διεκδικήσουμε 1.200 ευρώ βασικό μισθό, καλύτερη Υγεία και Παιδεία. Να προχωρήσουμε σε ανυπακοή, αντίσταση και απειθαρχία στη σημερινή πολιτική με ενωμένο αγώνα», επισήμανε ο Παναγιώτης Σοφός μιλώντας στους εργαζόμενους. Ξεκάθαρη ήταν και η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση για τους συμβασιούχους: Παίζουν με τους συμβασιούχους τους οποίους δημιούργησε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξε η ΝΔ. Το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων γιατί υπάρχουν και θέσεις εργασίας και ανάγκες. Η λογική όμως που κατευθύνεται από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος με μόνιμη σταθερή εργασία και ασφάλιση.

Αυτή την ανασφάλεια της μη μόνιμης εργασίας που βιώνουν πάνω από πέντε χρόνια, ανέδειξαν μιλώντας στο «Ρ» δύο συμβασιούχοι στο δήμο, ο Ν. Φωστέρης και ο Τ. Κιουμπούρας. Δουλεύουν στις ίδιες εργασίες με τους μόνιμους, σημείωσαν, αλλά οι αμοιβές τους πολύ κατώτερες και πολλές φορές με καθυστέρηση μηνών. Αποτέλεσμα, θα πουν, να τα φέρνουν δύσκολα στο σπίτι και να ζουν χρεωμένοι στις τράπεζες από τις πιστωτικές και τα δάνεια. Γι' αυτό σημείωσαν στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ πρέπει να συμμετέχουν όλοι γιατί ο αγώνας που προτείνει το Κόμμα είναι για το συμφέρον των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ