Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Περί ιερών και οσίων» του Γ. Β.

Ο Γ. Β. (Γ. Βότσης) θεώρησε σκόπιμο να αξιοποιήσει τηλεφωνική του επαφή με τον Σ. Κόρακα (Σ. Κ.) για την υπογραφή κειμένου, υπέρ του ξηλώματος των καμερών και των άλλων μηχανισμών παρακολούθησης της προσωπικής ζωής μας, για να εκφράσει κι αυτός, στην «Ελευθεροτυπία», την αντίθεσή του στην τοποθέτηση πανό στην Ακρόπολη, με την ευκαιρία της άφιξης του φονιά Πάουελ στην Ελλάδα.

Στο σχόλιό του, ο Γ. Β. παρουσιάζει το διάλογό του με τον Σ. Κ. κατά πώς βολεύει το στόχο του. Ετσι, στα δικά του προσθέτει, προφανώς για να γίνει πιο παραστατικός, και στα του Σ. Κ. αφαιρεί αυτά, που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν τις προθέσεις του. Οπως «ιερόσυλοι και βέβηλοι είναι αυτοί που υπέταξαν τα ιδεώδη του Ολυμπισμού στα συμφέροντα της ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ και των άλλων πολυεθνικών και όχι εμείς, που με τη συμβολική μας πράξη θελήσαμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία και αντίθεσή μας τόσο για το γεγονός αυτό, όσο και για την πολιτική των ιμπεριαλιστών. Δε βεβηλώσαμε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αλλά αναρτήσαμε σ' αυτόν αυτό που θα βροντοφώναζε η αρχαία Αθήνα από τις επάλξεις της Ακρόπολης εναντίον της βαρβαρότητας και των κάθε λογής Πάουελ. Κατά τη γνώμη μου, ιεροσυλία και βεβήλωση του Ιερού Βράχου έγινε και γίνεται κάθε φορά που τέτοιοι εγκληματίες τον επισκέπτονται».

Στο σχόλιό του, επίσης, αναφέρει ότι έβαλε την υπογραφή του με κρύα καρδιά, γιατί δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα των υπογραφών. Βεβαίως, αν μέναμε μόνο στις υπογραφές, θα συμφωνούσαμε μαζί του. Αλλά ο στόχος εδώ είναι, όπως του εξήγησε ο Σ. Κ. στην επικοινωνία του, να αναπτυχθεί ένα ευρύτατο και δυναμικό λαϊκό κίνημα εναντίον αυτών των αντιδημοκρατικών μηχανισμών, που με συγκεκριμένες και πολύμορφες ενέργειες, όπως αυτές της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων, θα οδηγήσουν στο ποθητό αποτέλεσμα. `Η δε συμφωνεί ο κ. Βότσης;


Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ