Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Αποδυναμώνεται στο όνομα των Ολυμπιακών
  • Εμμένει η κυβέρνηση στις αποσπάσεις γιατρών και νοσηλευτών για τη στελέχωση των Σταθμών Πρώτων Βοηθειών
  • Στάση εργασίας 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας σήμερα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Επικίνδυνη αποδυνάμωση του Θριάσιου νοσοκομείου, στο όνομα της Ολυμπιάδας των πολυεθνικών, επιχειρούν να επιβάλουν η διοίκηση του Γ' ΠεΣΥΠ Αττικής και το υπουργείο Υγείας, εμμένοντας στην απαράδεκτη απόφασή τους για την απόσπαση οχτώ γιατρών και τεσσάρων νοσηλευτών απ' το νοσοκομείο, για να στελεχωθούν οι ολυμπιακοί Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών (ΣΑΒ) στον Πειραιά.

Ηδη, όπως ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας που επισκέφτηκαν το νοσοκομείο πριν περίπου ένα μήνα, κλινικά τμήματα του νοσοκομείου λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, λόγω σοβαρότατων ελλείψεων γιατρών και νοσηλευτών, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν πολύτιμοι τομείς του Θριάσιου όπως η Μονάδα Εμφραγμάτων και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Παρ' όλα αυτά το Γ' ΠεΣΥΠ εμμένει στην απόσπαση τριών χειρουργών, δύο παθολόγων, τριών γενικών γιατρών και τεσσάρων νοσηλευτών, ζητώντας με νέο έγγραφο να αποσταλούν άμεσα τα ονόματα των εργαζομένων που θα αποσπαστούν. Απόφαση που για να εφαρμοστεί προϋποθέτει το κλείσιμο του παθολογικού και το χειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγειονομική κάλυψη των εργαζομένων της περιοχής και των οικογενειών τους.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η καταγγελία της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης Θριάσιου Νοσοκομείου ότι αποδυναμώνεται και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), αφού στη νυχτερινή βάρδια, τις μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο, υπάρχει μόνο ένας νοσηλευτής. Το νοσοκομείο εφημερεύει κάθε τρεις μέρες και έως τώρα, τις μέρες που δεν υπήρχε εφημερία στα ΤΕΠ στη νυχτερινή βάρδια εργάζονταν δυο νοσηλευτές. Η διοίκηση του νοσοκομείου, όμως, μετά από εισήγηση της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας, αποφάσισε να υπάρχει μόνον ένας νοσηλευτής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι για το τι θα συμβεί αν προσέλθουν στο ΤΕΠ τραυματίες από ένα μαζικό εργατικό ή τροχαίο ατύχημα, σε ημέρα μη εφημερίας.

Στα πλαίσια αυτά, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποιούν στάση εργασίας σήμερα απ' τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας την ανάκληση των αποσπάσεων. Και προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε απεργία, την ίδια στιγμή που θα επιχειρηθεί η πρώτη απόσπαση εργαζομένου.

Να τους σταματήσουμε

Την επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Υγείας Ελευσίνας του ΚΚΕ και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων.

«Αντί για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τις καλοκαιρινές άδειες των υγειονομικών για την περίοδο της Ολυμπιάδας - Παραολυμπιάδας και προχωρεί σε υποχρεωτικές αποσπάσεις εργαζομένων από τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση του συστήματος υγείας», επισημαίνει η Κομματική Οργάνωση.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται το άλλοθι για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των υγειονομικών, την υποβάθμιση του συστήματος Υγείας και την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης - ηλεκτρονικών χαφιέδων. Ηδη ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αξιοποιήσει το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την ενοικίαση των ανακαινισμένων τμημάτων των ολυμπιακών νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες», υπογραμμίζει. Και καλεί τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ, για να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, για να διεκδικήσουν ουσιαστική αναβάθμιση του Θριάσιου νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, στα πλαίσια ενός σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος Υγείας που θα καλύπτει πλήρως τις υγειονομικές ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων και των οικογενειών τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος «πιλότος» ανακύκλωσης των ράντζων(2005-02-11 00:00:00.0)
Απεργίες γιατρών και εργαζομένων(2004-12-03 00:00:00.0)
«Ανθυγιεινή» η Ολυμπιακή αφαίμαξη του Θριάσιου(2004-07-23 00:00:00.0)
Κλείνουν τα Επείγοντα για πέντε μήνες!(2003-09-12 00:00:00.0)
Ζητούν πλήρη λειτουργία χωρίς στελέχωση(2000-12-14 00:00:00.0)
Επείγει η ...εφημερία(2000-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ