Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Αρνούνται να γίνουν όμηροι του Λαναρά

«Εκτός των τειχών» μεταφέρουν αύριο τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της Νάουσας, που για περισσότερο από ένα μήνα βλέπουν τις μηχανές στα κλωστήρια της πόλης να μη λειτουργούν και τους φόβους, ότι ο Λαναράς μεθοδεύει το κλείσιμό των εργοστασίων, να επαληθεύονται μέρα με τη μέρα. Η αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια, στα πλαίσια της νέα 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο της Νάουσας και στην οποία συμμετέχουν με στάσεις εργασίας οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης. Το συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας αποφασίστηκε ομόφωνα από τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην πανεργατική πανναουσαϊκή κινητοποίηση της προηγούμενης Πέμπτης και η οποία ήταν από τις μαζικότερες και μαχητικότερες που έχουν διοργανωθεί ποτέ στην πόλη.

Το αυριανό ραντεβού των εργαζομένων έχει οριστεί για τις 8:30 στις πύλες των κλωστηρίων, απ' όπου θα αναχωρήσουν για τη Βέροια. Χτες, παρά την ανακοίνωση της εργοδοσίας ότι τα κλωστήρια θα παραμείνουν κλειστά για μια ακόμη βδομάδα λόγω της έλλειψης πρώτης ύλης, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν κανονικά στο πόστο τους, όπως και όλες τις προηγούμενες μέρες, από τις 4 Αυγούστου που τελείωσε και τυπικά η υποχρεωτική άδεια που τους επέβαλε η διοίκηση της επιχείρησης. Στην πορεία κλιμάκωσης του αγώνα τους και στην περίπτωση που τα εργοστάσια δεν εφοδιαστούν άμεσα με βαμβάκι προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία τους, οι εργαζόμενοι της Νάουσας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έξω από τα σύνορα της Νάουσας, με επόμενους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, ακόμα και την Αθήνα.

Χτες, ο Λαναράς ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι συνεχίζει τα παζάρια με τις τράπεζες και την κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει νέα θαλασσοδάνεια και επιδοτήσεις για τα «Κλωστήρια Ναούσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ