Σάββατο 7 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Σε εκκρεμότητα το θέμα των διαπιστεύσεων

Το θέμα των διαπιστεύσεων των 17 εργαζομένων του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητοι» να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και στους οποίους δεν έχει δοθεί η απαραίτητη διαπίστευση για την πρόσβασή τους στους χώρους αυτούς, συζητήθηκε χτες στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Ολυμπιακής Ασφάλειας.

Το θέμα που αποκάλυψε ο «Ρ» στις 27.7.2004 και προκάλεσε την έντονη αντίδραση εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και την κυβερνητική αμηχανία, δεν έχει διευθετηθεί ακόμα. Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται - μάλλον σκόπιμα - υπάρχει και διάσταση απόψεων ανάμεσα σε υπουργούς της κυβέρνησης.

Χτες, μετά το τέλος της συνεδρίασης, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ότι το ζήτημα των διαπιστεύσεων των συγκεκριμένων εργαζομένων του Κέντρου διευθετείται και τους κάλεσαν να κάνουν εκ νέου αιτήσεις προκειμένου να πάρουν τις διαπιστεύσεις.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, πηγές του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, ανέφεραν ότι οι αιτήσεις τους δεν έγιναν δεκτές λόγω του αυτοματοποιημένου συστήματος και τους κάλεσαν να υποβάλλουν εκ νέου ενστάσεις επί της αρχικής απόφασης για να εξεταστούν με περισσότερη... ανεκτικότητα, λόγω της συμβολής του ΕΚΑΒ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα κύκλοι του υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος διέρρεαν ότι το θέμα θεωρείται λήξαν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ