Σάββατο 7 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό προσκλητήριο

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά την προχτεσινή εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη

Από την προχτεσινή εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη
Από την προχτεσινή εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη
Κατά τη διάρκεια της προχτεσινής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στην Ακρόπολη, προκειμένου να τιμήσει τα θύματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, εγκρίθηκε από τους συγκεντρωμένους φιλειρηνιστές το παρακάτω ψήφισμα:

«Ολοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μετά από την πρόσκληση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, στην εκδήλωση μνήμης των χιλιάδων νεκρών από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς, 59 χρόνια πριν, καταδικάζουμε τα φοβερά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας. Διαπιστώνουμε ότι:

59 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

59 χρόνια μετά, η ανθρωπότητα βρίσκεται σε συναγερμό απ' τις εξελίξεις σχετικά με την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια τα τελευταία χρόνια. Ποτέ πριν στην πρόσφατη ιστορία οι λαοί δε σήκωσαν το ανάστημά τους και δεν οργάνωσαν τέτοιες διαμαρτυρίες στο αντιπολεμικό κίνημα όσο αυτές ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.

Την ίδια στιγμή βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ καταστρατηγούνται κατάφωρα. Το νέο δόγμα είναι "το δίκαιο του ισχυρού". Το ΝΑΤΟ πιστό σε αυτό το δόγμα απεργάζεται ως παγκόσμιος χωροφύλακας τα νέα σχέδιά του στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διακήρυξε το νέο δόγμα του προληπτικού πολέμου, που είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο. Κατάρτισε απροκάλυπτα τον κατάλογο των χωρών που αποτελούν τον "άξονα του κακού". Στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών βρίσκονται η Κούβα, η Συρία, το Ιράν και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται, ενώ νέα απάνθρωπα και αντιδραστικά μέτρα παίρνονται από την ισραηλινή κυβέρνηση, όπως η ανέγερση του τείχους. Η κατοχή του 37% της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα συνεχίζεται, όπως επίσης και η ντε-φάκτο διχοτόμηση του νησιού.

59 χρόνια μετά και ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν στον κόσμο 30.000 περίπου πυρηνικές κεφαλές, οι ΗΠΑ προωθούν πρόγραμμα NMD (Εθνική Πυραυλική Αμυνα), υιοθετώντας τη στρατηγική του προληπτικού πυρηνικού χτυπήματος, εγκαταλείποντας τη δέσμευση όλων των πυρηνικών χωρών να μην κάνουν πρώτοι χρήση πυρηνικών όπλων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τους νέους εξοπλισμούς.

Και ενώ οι ιμπεριαλιστές ξοδεύουν δισεκατομμύρια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, προκειμένου να επιβάλουν την κυριαρχία τους, εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα και τις αρρώστιες, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Η φετινή εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΕΕΔΥΕ, για να τιμήσει τα αθώα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος συμπίπτει με την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας.

Η διεξαγωγή τους σκιάζεται:

  • Από την "τρομοϋστερία", που καλλιεργείται και εντείνεται όσο φτάνουμε προς την έναρξη των αγώνων. "Τρομοϋστερία" με την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, των κατασταλτικών μηχανισμών, με κάμερες - χαφιέδες και απαγόρευση διαδηλώσεων.
  • Από την παρουσία του ΝΑΤΟ μετά την πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης να εγγυηθεί δήθεν την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής τους, προκαλώντας έτσι τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Από την υποκρισία σχετικά με την υπογραφή ολυμπιακής εκεχειρίας από χώρες, οι οποίες έχουν πρωτοστατήσει στη σφαγή των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Μέσα σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα μεγαλώνει η λαϊκή οργή και η αντίσταση σ' ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οι λαοί του κόσμου, όσο ποτέ πριν, έχουν συνείδηση των νέων κινδύνων, εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν στους δρόμους, απαιτώντας ειρήνη και δικαιοσύνη. Το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα φουντώνει. Αυτό θα βάλει φρένο σήμερα. Αυτό θα τσακίσει αύριο τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη.

Από αυτή τη φιλειρηνική συγκέντρωση καλούμε το λαό και τη νεολαία σε ένα αγωνιστικό προσκλητήριο για:

  • ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ
  • ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ (ΗΠΑ - ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ)
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
  • ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ
  • ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ(2006-08-01 00:00:00.0)
Αύριο στην Ακρόπολη(2005-08-07 00:00:00.0)
Οι ιμπεριαλιστές εξακολουθούν να τρομοκρατούν(2004-07-16 00:00:00.0)
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη(2003-08-07 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος(2003-08-06 00:00:00.0)
Τιμάμε τα θύματα εντείνοντας την αντιιμπεριαλιστική πάλη(2000-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ