Σάββατο 26 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους αδειάζουν στο κενό

Τρεις μέρες βρίσκονταν στην ταράτσα του κτιρίου επί της οδού Δωδεκανήσου 97, απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσουν τέσσερις από τους 180 απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Περιστερίου. Στην πράξη αυτή απόγνωσης τους έσπρωξε η αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Τελικά, χτες το μεσημέρι, οι τέσσερις συμβασιούχοι απέσπασαν τη δέσμευση από το δήμαρχο Περιστερίου να τους επαναπροσλάβει, με την προϋπόθεση ότι θα δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι 180 απολυμένοι συμβασιούχοι δούλευαν για αρκετά χρόνια στο Δήμο Περιστερίου μέσω των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΣΑ) που καθιέρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ενας ακόμα μηχανισμός συρρίκνωσης των εργατικών δικαιωμάτων που πρόσφερε φθηνό εργατικό δυναμικό ορισμένου χρόνου και μετατροπής των εργαζομένων σε αντικείμενο πολιτικής και εργασιακής ομηρίας των εκάστοτε κυβερνήσεων. Το ίδιο καθεστώς ομηρίας διαιωνίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με το Προεδρικό Διάταγμα για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο, αποκλείοντας τη συντριπτική πλειοψηφία τους από το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία.

Ο Π. Σοφός, μέλος της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Αγωνιστική Συμπαράταξη» κατήγγειλε στο «Ρ»: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε τα ΤΣΑ, με στόχο να υποβαθμίσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Ψευδαίσθηση που ειδικά στο Περιστέρι καλλιέργησαν και τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και οι δημοτικές τους παρατάξεις»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ