Σάββατο 26 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ούτε ένα ευρώ στους εργοδότες»!

Επιστολή - καταγγελία του Χρ. Κατσώτη, στελέχους του ΠΑΜΕ και μέλους της διοίκησης του ΟΑΕΔ

Motion Team

«Ούτε ένα ευρώ στους εργοδότες»! Αυτό δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ στο όνομα της ανεργίας και στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση, προωθεί νέες υπέρογκες επιδοτήσεις στους βιομηχάνους και επιχειρηματίες, μείωση της φορολογίας των κερδών τους, νέες επιδοτήσεις των εργοδοτικών εισφορών. Παραδίδει τζάμπα ανέργους στην εργοδοσία, με κίνητρο το επίδομα ανεργίας! Προωθεί σειρά προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης, ανακυκλώνοντας τους ανέργους για ένα κομμάτι ψωμί!

Ηδη, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλος έβαλε σε εφαρμογή, υπογράφοντας τη σχετική υπουργική απόφαση, το τερατούργημα που ψήφισε πριν τις εκλογές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και με το οποίο καταργείται ουσιαστικά το επίδομα ανεργίας και μετατρέπεται σε μισθό, που θα πληρώνει ο ΟΑΕΔ, αντί του εργοδότη που θα εκμεταλλευτεί τον άνεργο!

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, 500 άνεργοι θα απορροφηθούν σε προγράμματα «stage» για να καταρτιστούν, στην πραγματικότητα όμως για να προσφέρουν εργασία σε υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης με μισθό κάτι ψίχουλα! Η πρόκληση δε σταματά εδώ καθώς το απαράδεκτο αυτό πρόγραμμα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το Λογαριασμό Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης, δηλαδή από τα λεφτά των εργαζομένων!

Με δήλωσή του ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ, καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιεί δεσμεύσεις απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο. Προχωρά στην υλοποίηση αντεργατικών νόμων και πολιτικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και για την απλήρωτη εργασία των ανέργων».

Υπογραμμίζει ότι «το εργατικό ταξικό κίνημα θα σταθεί με αποφασιστικότητα απέναντι σ' αυτές τις αντεργατικές πολιτικές. Δε θα επιτρέψει χρήματα των εργαζομένων να δίνονται για να προωθούνται μέτρα εναντίον τους».

Ο Χρ. Κατσώτης καταγγέλλει ότι το «ΔΣ του ΟΑΕΔ για μια ακόμη φορά αναδείχνεται σε φερέφωνο των απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου, "σπρώχνοντας" μυθώδη ποσά στις τσέπες της πλουτοκρατίας. Καμιά λογική δε νομιμοποιεί τη διοίκηση του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών. Διαχειρίζονται χρήματα που προέρχονται από τους εργαζόμενους και παρακρατούνται για να προστατέψουν μόνο τους ανέργους. Οι ευθύνες είναι πολιτικές αλλά και ατομικές του κάθε μέλους του συμβουλίου».

Και καταλήγει: «Η προώθηση του προγράμματος για απασχόληση των επιδοτούμενων με αμοιβή τους το επίδομα του ΟΑΕΔ που προέρχεται από τις παρακρατήσεις των εργαζομένων, θα βρει αντιμέτωπους το ταξικό εργατικό κίνημα, όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Η απαίτηση είναι ούτε ένα ευρώ στους εργοδότες. Προστασία και ενίσχυση τώρα των ανέργων. Επιδότηση για όλη τη διάρκεια της ανεργίας με 80% του μισθού. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμου χρόνου με όλα τα δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ