Σάββατο 26 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Προς νέα κινητοποίηση στην «ΝΤΙΑΞΟΝ»

Με μεγαλύτερη ορμή ετοιμάζονται την ερχόμενη βδομάδα να ριχτούν σε ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι της «ΝΤΙΑΞΟΝ ΑΕΒΕ» στην Κομοτηνή, επιμένοντας στο δίκαιο αίτημά τους για μισθολογική και θεσμική εξομοίωση με τους συναδέλφους τους στις υπόλοιπες εταιρίες του ομίλου των ΕΛΠΕ. Το βράδυ της Πέμπτης ανέστειλαν την τετραήμερη απεργία που είχαν ξεκινήσει από την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη πραγματοποιούν νέα γενική συνέλευση με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα τους το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι 100 εργαζόμενοι της «ΝΤΙΑΞΟΝ», σε μια κίνηση τακτικής απέναντι στην εργοδοσία, προχώρησαν στην αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, ύστερα από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κομοτηνής που έκρινε παράνομη την απεργία τους το απόγευμα της Πέμπτης, με το σκεπτικό ότι στη γενική συνέλευση όπου αποφασίστηκε η κινητοποίηση το θέμα τέθηκε σε ανοιχτή και όχι σε μυστική ψηφοφορία! Η διοίκηση της εταιρίας είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα αμέσως μετά την κήρυξη της απεργίας, σε μια προσπάθεια να τομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική τους δράση.

Παρά το γεγονός ότι η «ΝΤΙΑΞΟΝ» αποτελεί θυγατρική εταιρία των ΕΛΠΕ, οι εργαζόμενοί της αμείβονται με τα μισά σχεδόν χρήματα από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στον όμιλο. Οι υποσχέσεις της εργοδοσίας ότι η μισθολογική σύγκλιση θα επιτυγχάνονταν σταδιακά σε τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρίας το 2000, αποδείχτηκαν κενό γράμμα, προκαλώντας τη δυναμική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ