Δευτέρα 14 Ιούνη 2004 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με «νέα ορμή» στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής

Motion Team

«Εντολή» για την υλοποίηση με ταχύτερους ρυθμούς του προγράμματός της θεωρεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, εκτιμώντας ότι «παγιώνεται» ένα κεντροδεξιό πλειοψηφικό ρεύμα που στηρίζει τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της.

Η επίτευξη του εκλογικού στόχου περί «καθαρής νίκης», ερμηνεύεται από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού ως επιβράβευση του μέχρι τώρα έργου της κυβέρνησης όσο και επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προσωπικά στον ίδιο τον Κ. Καραμανλή, που εμφανίζεται πιο «ισχυρός» στην πολιτική σκηνή.

Στη Ρηγίλλης ήταν έκδηλη η ικανοποίηση, υπογραμμίζοντας ότι το ποσοστό είναι το μεγαλύτερο που πήρε κόμμα σε ευρωεκλογές, γεγονός που έκανε τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να μιλάνε για «κυριαρχία στο πολιτικό παιχνίδι».

Σ' αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε ο Κ. Καραμανλής στη δήλωση που έκανε τα μεσάνυχτα στο Ζάππειο. Αφού χαρακτήρισε «μεγάλη και καθαρή νίκη - νέα νίκη, εμπιστοσύνη» το χτεσινό αποτέλεσμα, εκτίμησε ότι πρόκειται για «θετική ψήφο» προς την κυβέρνηση, καθώς οι ψηφοφόροι «αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα». Ερμήνευσε το αποτέλεσμα ως «εντολή να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά», επισημαίνοντας ότι οι ψηφοφόροι «μάς προτρέπουν να συνεχίσουμε την πορεία της 7ης Μαρτίου, να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, τη νέα πολιτική».

Υπογράμμισε ότι με «νέα ορμή και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» θα προχωρήσει στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, ενώ έκανε λόγο για ένα «νέο ιστορικό κύκλο», που άνοιξε στις 7 Μάρτη, με βασικό γνώρισμα της κυριαρχία του κόμματός του. «Η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι η δύναμή μας», τόνισε, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στον πολίτη και θα λύνει προβλήματα.

Στη δήλωση που έκανε νωρίς χτες το πρωί μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στη Θεσσαλονίκη, ο Κ. Καραμανλής είχε επισημάνει την «πολύ μεγάλη σημασία» των εκλογών για τη χώρα και για την Ευρώπη, αλλά επέλεξε να δώσει βάρος στο όραμά του για την Ευρώπη, δηλώνοντας ότι αγωνίζεται για «μια Ευρώπη που θα έχει δυνατή και ενιαία φωνή και θα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της. Μια Ευρώπη πιο πολιτική, πιο κοινωνική, πιο κοντά στους πολίτες της».

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Γ. Βαρβιτσιώτης εκτίμησε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «παγιώνει την κυριαρχία της κεντροδεξιάς στη χώρα μας - όπως και σε όλη την Ευρώπη», καθώς και ότι πρόκειται «για θετική ψήφο» που περιγράφει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την εντολή του ελληνικού λαού «για μια Ελλάδα των ίσων ευκαιριών και της ανάπτυξης για όλους». Για «νίκη προοπτικής» έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «εμπιστοσύνη στην πορεία της νέας διακυβέρνησης και τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή».

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει ότι οι πολίτες θέλησαν να επιβραβεύσουν τη Νέα Δημοκρατία ως την πολιτική εκείνη δύναμη στην Ελλάδα που υπήρξε σταθερή και αμετακίνητη στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, προσθέτοντας ότι «συγχρόνως, αναθέτουν στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, σε συνεργασία και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Το μόνο που «σκίαζε» το κλίμα ευφορίας στη Ρηγίλλης ήταν το ποσοστό του ΛΑΟΣ, αποφεύγοντας, όμως, οποιοδήποτε σχολιασμό πέρα από το ότι το ποσοστό του προέρχεται από «ισόποσες διαρροές από όλα τα κόμματα αναλογικά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ