Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ρινγκ» στην Κολομβία!

Ελληνική «γεύση» έχει το Διεθνές Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, όπου από σήμερα μέχρι την Κυριακή, το θέατρο «Ουίλιαμ Σαίξπηρ» θα φιλοξενήσει τη χοροθεατρική παράσταση «Ρινγκ» του Κωνσταντίνου Ρήγου, μια συμπαραγωγή του Χοροθεάτρου «Οκτάνα» με το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για έβδομη φορά και περιλαμβάνει μεγάλο διεθνές τμήμα, στο πλαίσιο του οποίου θα δοθούν οι ελληνικές παραστάσεις.

Το «Ρινγκ» πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα (5/1999). Πρόκειται για μια «παραβολή» των ανθρώπινων σχέσεων, που μετατρέπονται - με τη «γλώσσα» του χορού - σε αγώνα μποξ.

Η σκηνοθεσία - χορογραφία είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου, το σκηνικό των Αννα Γεωργιάδου -Κένι Μακλέλαν, τα κοστούμια του Νίκου Νατσούλη, οι φωτισμοί του Φίλιππου Κουτσαφτή, η μουσική επιμέλεια του Σάκη Δημητρακόπουλου. Βοηθός χορογράφου είναι η Αμαλία Μπενέτ.

Από την «Οκτάνα» χορεύουν οι: Αμαλία Μπενέτ, Ταμάρα Ιλιάσοβα, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Στάθης Μερμήγκης, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Ρήγος και Ελενα Τοπαλίδου. Από το ΚΘΒΕ χορεύουν οι: Κώστας Γεράρδος, Κατερίνα Κερβανίδου, Γιάννης Μάρτος και Δημήτρης Ιορδανίδης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ