Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καταστροφές στις κερασοκαλλιέργειες

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ, καλώντας την κυβέρνηση να στηρίξει τους παραγωγούς

Οι σοβαρές καταστροφές που έχουν προκληθεί στις κερασοκαλλιέργειες της χώρας, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων του τελευταίου διαστήματος, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας, Ν. Γκατζής και Αγγ. Τζέκης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται: «Οι συνεχείς βροχοπτώσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους αγρότες που ασχολούνται με την παραγωγή κερασιών. Είναι γνωστό ότι τα κεράσια είναι φρούτα πολύ ευαίσθητα στις άσχημες καιρικές συνθήκες, σαν αυτές που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα πάρα πολλά κεράσια να καταστραφούν. Οι αγρότες έκαναν έξοδα και επένδυσαν χρήματα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες εργασίες (φυτοφάρμακα, κλαδέματα, καλλιέργεια των χωραφιών, ραντίσματα κλπ.), καθώς και μεροκάματα μέχρι την περίοδο συγκομιδής. Κατά τη συγκομιδή όμως τα περισσότερα κεράσια πετιούνται γιατί έχουν σαπίσει και καταστραφεί. Είναι ανάγκη ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα σε εκτιμήσεις των ζημιών και να αποζημιωθούν οι αγρότες».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε άμεσα οι υπηρεσίες να προχωρήσουν στην εκτίμηση των ζημιών και να αποζημιωθούν το γρηγορότερο οι αγρότες που έπαθαν ζημιά;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ