Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
«Τρίζει» το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ»

ΠΑΡΙΣΙ.-

Εντρομοι οι εργαζόμενοι που καθάριζαν τα συντρίμμια στο νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού, μέρος του οποίου κατέρρευσε μερικώς την Κυριακή σπέρνοντας το θάνατο, απομακρύνθηκαν, καθώς ακούστηκαν τριγμοί από τη γυάλινη οροφή.

Επίσημα λένε ότι οι εργάτες, χθες, απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους. Ομως, οι φόβοι και ανησυχίες δε λείπουν, καθώς ανάλογοι ήχοι ήταν το προανάκρουσμα της κατάρρευσης του σταθμού, την Κυριακή, όταν τελικά στις 7 το πρωί τόνοι μετάλλων, γυαλιών και τσιμέντου συντρίφτηκαν, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους ή 4, σύμφωνα με έναν άλλο απολογισμό, και τραυματίζοντας τουλάχιστον 3.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν διέταξε τεχνική και προανακριτική έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης, η οποία, σύμφωνα με τις Γαλλικό πρακτορείο, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ομως, οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Παρισιού είχαν καταγγείλει, κατά τη διάρκεια των εργασιών του τερματικού που κατέρρευσε, τις κακοτεχνίες κατά την κατασκευή του, προειδοποιώντας για τους κινδύνους, που ελλοχεύουν, τόσο για τη ζωή των εργαζομένων, όσο και για των επιβατών. Τέλος, ο σχεδιαστής του σταθμού, Πολ Αντρέ, επιστρέφει στη Γαλλία από την Κίνα, για να βοηθήσει στις έρευνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ