Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αλληλεγγύη στην Κούβα

Συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας, διοργανώνουν, σήμερα Τρίτη 25 Μάη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου, η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σε συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο και την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Με ανακοίνωσή τους, καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει μαζικά και να εκφράσει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας, αλλά και την απόφασή του να αντισταθεί στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.

«Η επιθετικότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού - με τη ρητή συμφωνία της ΕΕ μαζί και της ελληνικής κυβέρνησης - ενάντια στην Κούβα, με την υπονόμευση της κρατικής υπόστασής της, τον γεωγραφικό αποκλεισμό, το στραγγαλισμό του οικονομικού εμπάργκο, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Ταυτόχρονα, με τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη, στο Αφγανιστάν, η Κούβα, το μόνο κράτος εργατών - αγροτών σε αμερικανικό έδαφος, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το «στόμα του ιμπεριαλιστικού λύκου», δέχεται ολομέτωπη επίθεση για να εξαφανιστεί.

«Η υπεράσπιση της Κουβανικής Επανάστασης, της χώρας του Φιντέλ και του Τσε, η διατήρηση άσβεστης της φλόγας της αντίστασης ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη και της ελπίδας για μια κοινωνία με εξουσία εργατών - αγροτών, είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε δημοκράτη σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ