Τρίτη 18 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Με μπουλντόζες εναντίον των σεισμοπαθών!

Ο κυβερνητικός δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας όχι μόνο δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα των σεισμοπαθών του δήμου του, αλλά δε θέλει καν να βλέπει το παράπηγμα που έχει στήσει ο τοπικός Σύλλογος των Σεισμοπλήκτων, που αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά τους!

Εδώ και 15 μέρες αυτό το μικρό παράπηγμα προσπαθεί να το γκρεμίσει χωρίς καν να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός (πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Πολεοδομία κλπ.). Το περασμένο Σάββατο και χτες οι προσπάθειες της μπουλντόζας του δήμου παρεμποδίστηκαν από τους σεισμοπαθείς - μέλη του Συλλόγου, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αύριο δε θα πετύχει το στόχο της, όπως μας λέει ο Πλάτωνας Καραντάνης. Εμείς - αναφέρει ο ίδιος - έχουμε θέσει ως αίτημα στο δήμο εδώ και τέσσερις μήνες να μας παραχωρηθεί νόμιμος χώρος για τα γραφεία μας, το οποίο όχι μόνο δεν έχει γίνει δεκτό, αλλά, αντίθετα, προσπαθούν να μας γκρεμίσουν και αυτό που έχουμε.

Οσον αφορά για το λόγο που συμβαίνει αυτό, ο Π. Καραντάνης είναι κατηγορηματικός: Γιατί, λέει, «ο Σύλλογος μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους, η αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων να μείνει μισή κι ανέσωτη. Και σήμερα στην περιοχή μας έχουμε σοβαρότατα προβλήματα, καθώς δεν ξέρουμε καν τι θα γίνει ούτε με τις εργατικές κατοικίες που επλήγησαν, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ