Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Εκτέλεση» δέκα αστυνομικών

Ενώ η ηρωίνη βγαίνει πλέον από το Αφγανιστάν... συσκευασμένη!

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Οι σοροί δέκα κυβερνητικών στρατιωτών που «είχαν απαχθεί τη Δευτέρα» βρέθηκαν χτες στην περιφέρεια Σαχ Τζόι της νότιας επαρχίας Ζαμπούλ του Αφγανιστάν, μετέδωσαν χτες ειδησεογραφικά πρακτορεία και ΜΜΕ. Η εκτέλεση των πέντε έγινε με πυροβολισμούς στο στομάχι και στο στήθος και ο κυβερνήτης της Ζαμπούλ Κιαλ Μοχάμεντ, απέδωσε την ενέργεια «σε μέλη του έκπτωτου καθεστώτος των Ταλιμπάν».

Το νέο επεισόδιο προστίθεται στο κύμα επιθέσεων και ενεργειών των αντιπάλων της κυβέρνησης Καρζάι και των «συμμάχων» των κατοχικών δυνάμεων πολεμάρχων, με ήδη εκατοντάδες νεκρούς φέτος.

Στο μεταξύ, χτες γινόταν γνωστό από Αφγανούς αξιωματούχους πως από αμερικανικά πυρά το Σάββατο κοντά στην Γκαρντέζ βρήκε το θάνατο ένας άμαχος και τρεις «αστυνομικοί» και υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές οι αίθουσες ενός σχολείου που χρηματοδοτείται από ξένες οργανώσεις αρωγής. Οι Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ επιμένουν ότι σκότωσαν «εχθρικούς μαχητές».

Εξάλλου, πληροφορίες από το Τατζικιστάν αναφέρουν ότι η ηρωίνη που μεταφέρουν μέσω της χώρας αυτής οι βαρόνοι των ναρκωτικών του Αφγανιστάν, έχει πλέον... ειδική συσκευασία των 2 κιλών, η οποία μάλιστα έχει και... μάρκα (!), ονόματι «Super Power» και «555» - γεγονός που εκτός από απύθμενο θράσος αποκαλύπτει και επίπεδα οργάνωσης που δεν είχαν υπάρξει ποτέ πριν. Το Τμήμα Δίωξης των Ναρκωτικών των υπηρεσιών ασφαλείας του Τατζικιστάν αναφέρει ότι κατέσχεσε 6 τόνους ηρωίνης το 2003 - ποσότητα που σηματοδοτεί μια τεράστια αύξηση της παραγωγής που δεν αναχαιτίζεται...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ