Σάββατο 17 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΓ. ΤΖΕΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Αμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

«Η πολυδιάσπαση των εργασιακών σχέσεων βασίζεται στην πολιτική του "διαίρει και βασίλευε". Αλλη λύση για το πρόβλημα των συμβασιούχων δεν μπορεί να υπάρξει, πέρα από την άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με νομοθετική ρύθμιση, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε προεκλογικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός». Την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ για τους συμβασιούχους μετέφερε χτες στους εργαζόμενους του ΚΕΠ Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στην Αριστοτέλους ο βουλευτής του Κόμματος Αγγελος Τζέκης, που επισκέφθηκε το χώρο επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ.

Οι 30 εργαζόμενοι του ΚΕΠ, όπως και οι χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα, βρίσκονται σε αναβρασμό, παρακολουθώντας τις παλινδρομήσεις της κυβέρνησης πριν από την ανακοίνωση των τελικών ρυθμίσεων για το εργασιακό τους μέλλον. Παρά το γεγονός ότι από το Φλεβάρη του 2004 έχουν όλοι υπογράψει 18μηνες συμβάσεις εργασίας με τη Νομαρχία, 15 από αυτούς εργάζονται στις υπηρεσίες του ΚΕΠ από το Σεπτέμβρη του 2001, όταν ακόμα η υπηρεσία βρισκόταν στα χέρια της ιδιωτικής εταιρίες «Kappa Research».

Η εταιρία αρνείται πεισματικά να τους αναγνωρίσει την προϋπηρεσία, ενώ τους οφείλονται ακόμα τα δεδουλευμένα από το περασμένο Γενάρη, κατά τον οποίο εργάζονταν χωρίς ακόμα να έχουν υπογράψει τη σύμβασή τους. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαδικασία σύστασης σωματείου και επιδιώκουν το συντονισμό με τους συναδέλφους τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων.

Ο Αγγελος Τζέκης επισήμανε την ανάγκη να συντονίσουν οι εργαζόμενοι τη δράση τους με τους συναδέλφους τους, που εργάζονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες, αλλά και με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και να διεκδικήσουν την πλήρη κατάργηση των πολυκερματισμένων εργασιακών σχέσεων, που εξαπλώνονται με τις ευλογίες της ΕΕ και της κυβέρνησης και στους τομείς του στενού δημόσιου τομέα.

«Η συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις για την ταξική Πρωτομαγιά, αλλά και η καταψήφιση στις ευρωεκλογές των κομμάτων που στηρίζουν με την πολιτική τους τη μερική απασχόληση και τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας, πρέπει να αποτελέσουν ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα καταδίκης των αντεργατικών επιλογών, τόσο της κυβέρνησης, όσο και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ