Αν έχουν μείνει μερικά αυγά από το Πάσχα, στο ψυγείο φυσικά, τότε μην τα πετάξετε. Ενισχύστε τη σαλάτα σας μ' αυτά. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε ένα κατσαρό μαρούλι κομμένο με το χέρι, ρίζα από αντίδια, φέτες μπέικον ψιλοκομμένες, δυο κουταλάκια του γλυκού (φυλλαράκια) δεντρολίβανο, τα αυγά και αμέσως μετά ετοιμάζουμε τη σάλτσα: 2/3 του φλιτζανιού λάδι, δυο κουταλιές ξίδι, λίγο μπαλσάμικο, μια κουταλιά του γλυκού κάππαρη και χοντροκομμένο πιπέρι. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ και με το μείγμα περιχύνουμε τη σαλάτα. Τώρα αν σας έχει χαλάσει το μπλέντερ, συμβαίνουν αυτά... ή εάν δεν έχετε (αυτά και αν συμβαίνουν), βάζετε τα υλικά μέσα σε ένα άδειο βαζάκι από μαρμελάδα, το κλείνετε καλά και το χτυπάτε (όπως χτυπάτε το νες καφέ). Μια σαλάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για να πούμε και του χρόνου με υγεία!