Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Απρίλη 2004 - αριθ. φύλλου: 8855

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2004
Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό

Το αγωνιστικό ταξικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της χώρας, μπροστά στην Πρωτομαγιά του 2004, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και ιδιαίτερη επικαιρότητα, καθώς ξεδιπλώνονται έντονοι οι ιμπεριαλιστικοί εκβιασμοί και πιέσεις σε βάρος της Κύπρου και ο ΣΕΒ και η μεγάλη εργοδοσία επιχειρούν να βάλουν μπουρλότο στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


ΣΕΛ.  7   -   9

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στον κυπριακό λαό

Οχι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στους εκβιασμούς και τις πιέσεις

Ακόμη μεγαλύτερη σημασία αποκτά η πρωτοβουλία συμπαράστασης και αλληλεγγύης του ΚΚΕ στον Κυπριακό λαό, καθώς κλιμακώνονται οι πολύμορφοι εκβιασμοί και πιέσεις του διεθνούς ιμπεριαλισμού, με πρώτες τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία, σε βάρος της Λευκωσίας, αλλά και της Αθήνας, ώστε να ευθυγραμμισθεί πλήρως και η τελευταία στην γενικότερη επιχείρηση επιβολής του «σχεδίου Ανάν». Αύριο πραγματοποιείται μεγαλη συγκέντρωση και τις αμέσως επόμενες μέρες ένα πρόγραμμα συγκεντρώσεων και άλλων εκδηλώσεων θα αγκαλιάσει όλη τη χώρα.

Στο μεταξυ, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν προχώρησε σε προεδρική δήλωση, σχετικά με την δήθεν παροχή εγγυήσεων εφαρμογής του «σχεδίου Ανάν» και, τελικά, προέβη σε μια γενικόλογη ανακοίνωση Τύπου, καθώς αντέδρασαν τρία μόνιμα μέλη του, η Ρωσία, η Κίνα και η Γαλλία, καθώς επίσης και η Αλγερία.


ΣΕΛ.  2  -  5

ΜΑΚΡΙΔΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 13ΗΣ ΙΟΥΝΗ
Οχι στους ευρωμονόδρομους Ναι στο ΚΚΕ

Λιγότερο από δύο μήνες μας χωρίζουν από τις ευρωεκλογές της 13ης Ιούνη και το ΚΚΕ ξεκίνησε την προεκλογική του δουλιά. Ανάμεσα στα βασικά πλεονεκτήματα του ΚΚΕ είναι το γεγονός, πως η ζωή και οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν τις θέσεις και τις εκτιμήσεις του, για τις ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και το λαό, από την πορεία ενσωμάτωσης της χώρας στην ΕΕ και την ένταξη στην ΟΝΕ. Το γεγονός, πως αποκαλύπτεται καθημερινά, όλο και περισσότερο, πως η ΕΕ είναι ένας διακρατικός «συνεταιρισμός» εξυπηρέτησης του μεγάλου ευρωπαϊκού πολυεθνικού κεφαλαίου και διαιώνισης της εξουσίας του. Ενας «συνεταιρισμός», που είναι εχθρικός, τόσο με τις μέχρι σήμερα δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις κάθε λαού -και του ελληνικού- όσο και με τα όποια όνειρά του για ένα καλύτερο αύριο (η φωτό απο τις περσινές κινητοποιήσεις στη σύνοδο κορυφής της Χαλκιδικής).


ΣΕΛ.  10   -   13,    15ΕΕΔΥΕ - ΠΣΕ
Ολυμπιάδα Ειρήνης

Πολύμορφες εκδηλώσεις ετοιμάζουν η ΕΕΔΥΕ και οι φιλειρηνικές δυνάμεις, με κορύφωση την παλλαϊκή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και τη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 9 Μάη


ΣΕΛ.  18


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org