Τους σοβαρότατους κινδύνους που συνεπάγονται οι ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή του Ιονίου, τόσο για την υγεία των κατοίκων, όσο και για το θαλάσσιο περιβάλλον και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων Αττικής(ΟΚΙΣ).
Την έντονη διαμαρτυρία της ΟΚΙΣ πυροδότησε σχετική απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να χωροθετηθούν ιχθυοκαλλιέργειες στο Νομό Κεφαλλονιάς - Ιθάκης και ιδιαίτερα στις ανατολικές ακτές του Δήμου Ερισσού. «Απαιτούμε από τις αρχές του τόπου μας να πάρουν θέση και να ενημερώσουν όλους τους κατοίκους για τις επιλογές αυτές που αφορούν τον τόπο τους και τη ζωή τους», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, ζητώντας την άμεση δραστηριοποίηση από τον βουλευτή Κεφαλονιάς - Ιθάκης Π. Αλεβιζάτου, το νομάρχη και τον περιφερειάρχη της περιοχής, τους αρμόδιους δημάρχους, καθώς και τους πολιτιστικούς - οικολογικούς συλλόγους και τα σωματεία.
«Για εμάς η προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς και η υγεία των παιδιών μας δε θυσιάζονται στη λογική του κέρδους και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις γι' αυτή μας την πίστη», καταλήγει η ανακοίνωση.