Κυριακή 14 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΗΓΗΜΑ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Του Σταύρου ΚΟΥΤΡΑΚΗ

Ο Σταύρος Κουτράκης γεννήθηκε στο Πυθαγόρειο της Σάμου το 1951. Οταν τέλειωσε το Γυμνάσιο - Λύκειο, μετοίκησε στην Αθήνα και σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο. Πήρε πτυχίο Ωδικής την οποία και δίδαξε για ένα χρόνο. Ο Σταύρος Κουτράκης είναι πολυτάλαντος, ασχολείται και με άλλες μορφές της Τέχνης. Εχει εργαστεί σε θέατρα ζωγραφίζοντας σκηνικά, (Ακροπόλ, Σμαρούλα, Κηποθέατρο κλπ.). Δικά του έργα ζωγραφικής έχουν παρουσιαστεί σε μια ατομική έκθεση (1980 στον Υδροχόο), ενώ έχει συμμετοχή σε πολλές ομαδικές.

Εχει βραβευτεί για το λογοτεχνικό του δοκίμιο με θέμα: «Εισαγωγή στο Λαϊκό μας πολιτισμό συμμετέχοντας σε διαγωνισμό στις Γιορτές της Ανοιξης στην Ηλιούπολη.

Ζει στη Σάμο από το τέλος του 1980. Εχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, ενώ δίδαξε Ζωγραφική και Μουσική στη ΝΕΛΕ. Οργάνωσε με άλλους τη Μουσική παρέα που λειτούργησε για εφτά χρόνια. Συνεχίζει τη Ζωγραφική σκηνικών για θεατρικές παραστάσεις (θεατρική ομάδα Σάμου, Ιδρυμα Ν. Δημητρίου και σχολικές παραστάσεις). Εχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές: «Μέγα θέρος - Επος τάχα» το 1998 και «Πανδώρα» το 2000.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ