Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Φουλ της πόλωσης...«Επανάληψη του σκηνικού των εκλογών του 2000 δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Τα στοιχεία από τη χθεσινή του Mega (Opinion) δείχνουν ότι διατηρείται το 3% υπέρ της Ν.Δ., αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να έχει προβάδισμα έναντι του Κ. Καραμανλή ως "καταλληλότερος πρωθυπουργός". Από όλα τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης προοιωνίζεται σκληρή μάχη, ως την τελευταία στιγμή, όπως συνέβη και το 2000» (Από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Αρχιμάγειροι...«Είναι αμφίβολο αν υπάρχει Ελλην που να μη διορεί ότι οι αληθινοί ιερείς στον ναό της δημοκρατίας (την οποία όλοι εμπιστεύονται - τους δημοκρατικούς θεσμούς και κυβερνήσεις δεν εμπιστεύονται), είναι οι ειδικοί των δημοσκοπήσεων και οι επικοινωνιολόγοι που φιλοτεχνούν όχι μόνο την εικόνα των υποψηφίων πολιτικών, αλλά και του εκλογικού αποτελέσματος. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις ζουν και βασιλεύουν και το γενικό ενδιαφέρον κυριεύουν. Γιατί; Γι' αυτό που είναι. Διότι μπορούν κι αναπαράγουν, κι αναπαριστούν καθημερινά, σαν παιχνίδι, την εκλογική αναμέτρηση αποτυπώνοντας και την έκβαση» (Τασούλα Καραϊσκάκη - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Του φτιάχνουν πρόγραμμα...«Την καθιέρωση ελάχιστου αγροτικού εγγυημένου εισοδήματος αλλά και σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξετάζει το οικονομικό επιτελείο του Γ. Παπανδρέου. Κοινός στόχος των δύο μέτρων η αποκατάσταση της σχέσης του ΠΑΣΟΚ με δύο από τους παραδοσιακούς του "συμμάχους", η οποία είχε σοβαρά διαταραχθεί τα τελευταία χρόνια» (Από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

Επαναφορά στην «τάξη»...«Ξεπερνά τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας η εξαγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επέκταση των πολυτεκνικών επιδομάτων και στις οικογένειες με τρία παιδιά. Η εξαγγελία της ΝΔ στην πλήρη εφαρμογή της, που προφανώς δεν έχει κοστολογηθεί από την Επιτροπή Προγράμματος του κόμματος, κοστίζει ετησίως περίπου 700 εκατ. ευρώ και σε μία πενταετία 3,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου» («ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ