Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Εκλογές - «παρένθεση»... «Ολα αυτά βεβαίως πρέπει να εκτιμηθούν με βάση το φαινόμενο της Διττής Εκλογής. Καθώς το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών θα δώσει ενδεχομένως οριακό νικητή, ο ηττημένος των εκλογών θα επιδιώξει να οδηγήσει τη χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση ύστερα από ένα έτος, με την ευκαιρία της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Αρα ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μπροστά του την προθεσμία του 2005 για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού, που εμφανίζεται σαφώς να τον προτιμά ως Πρωθυπουργόν του Αύριο» (Στ. Ψυχάρης - ΒΗΜΑ).

Ψήφος για δύο... «Υψηλή διείσδυση στο μεσαίο χώρο επιτυγχάνει ο Γ. Παπανδρέου, όπως δείχνει ανάλυση των δημοσκοπήσεων. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, που αυτοκατατάσσονται στον χώρο αυτό, δηλώνουν θετικοί προς το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος παράλληλα αυξάνει την επιρροή του στην Αριστερά. Ο Κ. Καραμανλής έχει υψηλά ποσοστά αποδοχής από τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως δεξιούς ή ακροδεξιούς, αλλά αυτό αποτελεί εμπόδιο για διείσδυση σε άλλους χώρους» (Από το βασικό θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Αταξικά παραμύθια! «Ιστορικές μέρες! Μέρες μιας μεγάλης ειρηνικής επανάστασης με στόχο την εμπέδωση της μοναδικής στον κόσμο αταξικής κοινωνίας!.. Ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη ανάμεσα στον Γιώργο και τον Κώστα, που οπλισμένοι με έναν πρωτόγνωρο στην ιστορία της ανθρωπότητας πολιτικό πολιτισμό, ανταγωνίζονται με ευπρέπεια για το μάνατζμεντ της ελληνικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας στην οποία τα συμφέροντα του Λάτση, του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη, του Αγγελόπουλου, του Λαμπράκη, του Σάλλα, του Αλαφούζου είναι κοινά μεταξύ τους. Και κοινά με τα συμφέροντα του μικρομεσαίου, του μισθωτού, του αγρότη, του εργάτη, του συνταξιούχου, του άνεργου, του οικονομικού μετανάστη!» (Νίκος Τσαγκρής - ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ