Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες των τακτικών συνδιασκέψεων της Οργάνωσης

Πλούσια πολιτική συζήτηση, μεταφορά εμπειρίας από τη δράση της Οργάνωσης, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για το στόχο ενίσχυσης του ΚΚΕ από χιλιάδες νεανικές ψήφους στις εκλογές ήταν τα κύρια στοιχεία της Συνδιάσκεψης της Οργάνωσης Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Από τη συζήτηση στη διαδικασία της Συνδιάσκεψης αναδείχτηκε η ανάγκη ζωντανής, πολύπλευρης λειτουργίας της ΟΒ, του κυττάρου της Οργάνωσης και μεταφέρθηκαν πλούσια παραδείγματα για το πώς ατσαλώνονται και μαζικοποιούνται οι Οργανώσεις μέσα από τη δράση, για τις απόψεις που κυκλοφορούν στη νεολαία μπροστά στις εκλογές, για τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η ΚΝΕ να κερδίζει νεανικές συνειδήσεις. Τις διαδικασίες παρακολούθησε Κομματική Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Γόντικα, Δ. Αρβανιτάκη και Θ. Τζιατζή, καθώς και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης. Στη θέση του γραμματέα της Οργάνωσης Αθήνας επανεκλέχτηκε ο Γιώργος Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Με το βλέμμα στραμμένο στην εκλογική μάχη, με διάθεση και πείσμα ο προγραμματισμός και η δράση της Οργάνωσης τις μέρες που απομένουν μέχρι τις 7 του Μάρτη να αποφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Κόμμα, πραγματοποιήθηκε επίσης, την Κυριακή η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Η πλούσια κουβέντα ανέδειξε τα βήματα και τις αδυναμίες στη δράση της Οργάνωσης τη διετία που πέρασε και κατατέθηκε η πλούσια εμπειρία από τις μάχες στα σχολεία, στα ΤΕΕ, στους χώρους δουλιάς, στις συνοικίες και τις ιδιωτικές σχολές. Τη συνδιάσκεψη παρακολούθησε ο Γιώργος Τσιλιγγιρίδης, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ενώ από το Γραφείο του ΚΣ παραβρέθηκαν ο Αλέκος Χαλβατζής και η Θεανώ Καπέτη. Γραμματέας του νέου Γραφείου του ΝΣ επανεκλέχτηκε ο Νίκος Φρέγκογλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Προσανατολισμένη στην εκλογική μάχη ήταν και η 1η Συνδιάσκεψη της ενιαίας πλέον, Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στην Πάτρα. Νέος γραμματέας της Οργάνωσης εκλέχτηκε ο Χρήστος Τσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησε ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ καθώς και ο Βασίλης Τασούλας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Τη συνδιάσκεψή της πραγματοποίησε την Κυριακή στην Κοζάνη και η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, με την παρουσία εκ μέρους του Κόμματος του Κώστα Σταμπολίδη, γραμματέα της ΝΕ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και μέλους της ΚΕ. Τη συνδιάσκεψη παρακολούθησε ο Νίκος Κούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ γραμματέας επανεξελέγη η Ελένη Γκόγκου.

Το Σάββατο τέλος, πραγματοποιήθηκε και η συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, από την οποία επενεξελέγη γραμματέας ο Διονύσης Κλάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Τη συνδιάσκεψη παρακολούθησαν ο Λάκης Νικητίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και από το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ ο Νίκος Κούρος.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ