Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οι εξοπλισμοί και ο... Τοτός

Ο κύριος «έχουμε κοινές αξίες με τους Αμερικάνους» - κατά δήλωσή του - που τυγχάνει «πολύ καλός φίλος» της Ολμπραϊτ και του Πάουελ, εμφανίστηκε από τη Θράκη να υπόσχεται μείωση των εξοπλισμών και να θέτει το προσωπικό του κύρος - έτσι είπε - στην υπηρεσία της ειρήνης και της συνεννόησης με την Τουρκία.

***

Φυσικά αυτά τα περί μείωσης των εξοπλισμών τα έχουμε ξανακούσει. Τα έλεγε και ο Κ. Σημίτης επί Αντρέα Παπανδρέου. Είχε φτάσει μάλιστα ο κ. Σημίτης να διαφωνεί - επί Α. Παπανδρέου - με τα υψηλά κονδύλια για την άμυνα. Οταν όμως έγινε πρωθυπουργός, η διακυβέρνηση του κ. Σημίτη σήμανε μια άνευ προηγουμένου εκτίναξη των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Η διακυβέρνηση του κ. Σημίτη συνοδεύτηκε από τρισεκατομμύρια επί τρισεκατομμυρίων που πήγαν στα ταμεία των βιομηχανιών όπλων, προς δόξαν όχι βέβαια της ειρήνης, αλλά των φίλων του Αμερικάνων, που τα παράγουν αυτά τα όπλα, και των μιζαδόρων που τα πλασάρουν.

***

Τώρα ο κ. Παπανδρέου έρχεται να τάξει κι αυτός ειρήνη και μείωση των εξοπλισμών.

Ενα ερώτημα είναι, πώς εννοεί την ειρήνη; Οπως την εννοεί η συμφωνία της Μαδρίτης, με την αναγνώριση δηλαδή «ζωτικών και νόμιμων συμφερόντων» της Τουρκίας στο Αιγαίο;..

Ενα δεύτερο ερώτημα είναι, τι σημαίνει η υπόσχεσή του περί μείωσης των εξοπλισμών. Και το ρωτάμε γιατί ο συντριπτικός όγκος των αμυντικών δαπανών της χώρας αφορά στην ουσία ΝΑΤΟικές δαπάνες. Αλήθεια, λοιπόν, θα έρθει σε κόντρα με το ΝΑΤΟ ο κ. Παπανδρέου; (και οι κοινές του αξίες με τους Αμερικάνους πού θα πάνε;)...

***

Ο κ. Παπανδρέου - ένεκα προφανώς ότι έχει κοινές αξίες με τους Αμερικάνους - λησμονεί ότι αυτός ο ανταγωνισμός όπλων με την Τουρκία είναι απότοκο (εκτός των άλλων) της ανακήρυξης των ΗΠΑ σε επιδιαιτητικό παράγοντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο «διαιτητής», οι Αμερικάνοι, δε γνωρίζουμε το πόσο έχουν σε υπόληψη τον κ. Παπανδρέου. Ούτε πόσο έχουν σε υπόληψη τον κ. Γκιούλ που βρήκε «θετική» την πρόταση Παπανδρέου. Ξέρουμε όμως ότι η υπόληψη που τρέφουν οι Αμερικάνοι στο στρατιωτικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα, που σχετίζεται με το Πεντάγωνο, είναι δεδομένη.

Επομένως τι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου; Θα το ξανασκεφτεί και θα... πάψει να έχει κοινές αξίες με τους Αμερικάνους; (σ.σ.: πολύ καλό, το άλλο με τον... Τοτό το ξέρετε;).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λογιστικά «παιγνίδια» αποπροσανατολισμού(2006-07-22 00:00:00.0)
...και οι θέσεις του Γ. Παπανδρέου(2004-01-21 00:00:00.0)
Ελλάδα: Θύτης και θύμα...(2003-09-30 00:00:00.0)
Πυροδοτούν εντάσεις(2000-06-04 00:00:00.0)
Πρώτα οι ανάγκες του ΝΑΤΟ(1999-07-27 00:00:00.0)
Τα "άξια τέκνα" του γενήτορά τους(1996-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ