Παρασκευή 16 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΒΟΙΩΤΙΑ
Με καλύτερες προϋποθέσεις για την εκλογική μάχη

Η ΝΟ Βοιωτίας έφτασε αισίως το πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης στο 150%, καταλαμβάνοντας την 8η θέση μεταξύ όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κόμματος. Για την επιτυχία αυτή ο Γραμματέας της ΝΕ Βοιωτίας, Γιάννης Παναγής, μας είπε:

«Η υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης από την ΚΟ αποδείχνει το κύρος του Κόμματος στο νομό της Βοιωτίας. Κύρος που πηγάζει όχι μόνο απ' τους δεσμούς του Κόμματος με το λαό της περιοχής από παλιότερα, αλλά και απ' την αγωνιστική παρουσία της ΚΟ τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά υπερκάλυψης του πλάνου επιτεύχθηκαν εκεί που η παρουσία της ΚΟ είναι πιο έντονη (Λιβαδειά, Θήβα, εργοστάσια ΠΕΣΙΝΕ, ΕΑΒ). Στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του Κόμματος ανταποκρίθηκαν πολλοί άνθρωποι πέρα απ' την πολιτική επιρροή του ΚΚΕ. Παρά το μεγάλο άνοιγμα σε κόσμο και οι αρνήσεις στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση ήταν σχεδόν μηδαμινές.

Η ΚΟ, έχοντας ξεκινήσει μια έντονη πολιτική δουλιά απ' τους προηγούμενους μήνες «μπήκε» πολύ αισιόδοξα στην προσπάθεια της Οικονομικής Εξόρμησης. Το πλάνο (καθόλου μικρό) θεωρήθηκε απόλυτα ρεαλιστικό κι απ' τις πρώτες μέρες άρχισαν οι σκέψεις για την υπερκάλυψή του. Η αισιοδοξία μεγάλωνε μέρα με τη μέρα με την ανταπόκριση του κόσμου. Στη μάχη αυτή πήρε μέρος για πρώτη φορά και μεγάλος αριθμός φίλων και οπαδών του Κόμματος. Ετσι, μάς δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με χιλιάδες κόσμου. Στερεώσαμε δεσμούς, ξεπεράστηκαν δυσκολίες που υπήρχαν στην επαφή μας με κάποιους που είχαν απομακρυνθεί για διάφορους λόγους απ' την ΚΟ, "ανακαλύψαμε" φίλους του Κόμματος που δε γνωρίζαμε. Ολοι οι φίλοι που δούλεψαν για την Οικονομική Εξόρμηση οι περισσότεροι απ' όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση ήδη δουλεύουν ή προσφέρονται να βοηθήσουν στην εκλογική δουλιά, αλλά και το κίνημα γενικότερα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η συγκρότηση του ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς, και το "πιάσιμο" επαφών σε εργοστάσια της Εθνικής οδού βοηθήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την Οικονομική Εξόρμηση. Η ΚΟ χωρίς καμιά επιφύλαξη βγαίνει πιο αισιόδοξη, πιο δυνατή, με καλύτερες προϋποθέσεις για τις εκλογές».


Γιάννης ΠΑΝΑΓΗΣ


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ