Παρασκευή 16 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Με τόλμη και αισιοδοξία ζητούν τη νεανική ψήφο

Ξεδιπλώνεται το πλατύ άνοιγμα των κομμουνιστών στη νεολαία

Περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους όπου δουλεύει και σπουδάζει η νεολαία, μικρές συσκέψεις, ανοιχτές συγκεντρώσεις στις γειτονιές και η αναντικατάστατη ατομική συζήτηση με κάθε νέα και νέο ξεχωριστά, συνθέτουν το πλατύ άνοιγμα της ΚΝΕ στη νέα γενιά μπροστά στις εκλογές, με στόχο την ενίσχυση του ΚΚΕ, με ακόμα περισσότερες νεανικές ψήφους.

«Η δουλιά που κάνει η ΚΝΕ μετά την προκήρυξη των εκλογών αποτελεί συνέχεια και ένταση του ανοίγματος της προηγούμενης περιόδου», εξηγεί στο «Ρ» η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. «Πρόκειται για ένα άνοιγμα σε χώρους δουλιάς, κατάρτισης και μόρφωσης που θα κορυφωθεί σε πολλούς δήμους της χώρας με μεγάλες συγκεντρώσεις νεολαίας, που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν, με στόχο να φτάσει η πολιτική πρόταση του Κόμματος όλο και πιο πλατιά στη νέα γενιά».

Η Β. Πλατανιά τονίζει ότι «η νεολαία από την ίδια της την εμπειρία μπορεί να συμπεράνει τη σημασία που έχει η στήριξη του ΚΚΕ, γιατί δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα υπόλοιπα κόμματα. Η κατάσταση, στην οποία ζει η νέα γενιά, με μισή δουλιά, μισή διασκέδαση,... μισή ζωή έχει συγκεκριμένες αιτίες, που δεν είναι άλλες από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Επίσης, από το ΣΥΝ δεν έχει τίποτα να περιμένει, αφού ως κόμμα δε λέει κάτι το διαφορετικό, στηρίζει επί της ουσίας όλες τις κυβερνητικές επιλογές και διοχετεύει στελέχη στο ΠΑΣΟΚ».

«Από την άλλη - προσθέτει - υπάρχει το ΚΚΕ, που αν η νεολαία σκεφτεί με κριτήριο τη ζωή και τα συμφέροντά της στο παρόν και στο μέλλον, έχει κάθε λόγο να το στηρίξει. Να το στηρίξει, γιατί ό,τι της είπε μέχρι τώρα επιβεβαιώθηκε, γιατί θα το δει δίπλα της, να τη στηρίζει και στις 8 του Μάρτη, γιατί είναι ένα κόμμα που δε δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για τη νεολαία, μόνο μπροστά στις εκλογές. Η νεολαία δεν μπορεί να θάψει τα όνειρά της. Της αξίζει μια καλύτερη ζωή και πρέπει να τη διεκδικήσει. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα δώσει στη νεολαία από τις 8 του Μάρτη μεγαλύτερη δύναμη, ώστε η διεκδίκηση αυτής της άλλης ζωής να είναι πιο δυνατή, πιο αποτελεσματική, να τους φοβίζει περισσότερο», καταλήγει η Β. Πλατανιά.

Μ' αυτή την αισιοδοξία, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μπαίνουν στη μάχη της προεκλογικής περιόδου, οργανώνουν, προγραμματίζουν τη δουλιά τους και κοιτούν τους νέους θαρρετά στα μάτια, ζητώντας τη στήριξή τους.

Στο πλαίσιο αυτής της προεκλογικής δραστηριότητας, αυτό το διάστημα προγραμματίζονται τα παρακάτω:

-- Σήμερα Παρασκευή, εκδήλωση με θέμα: «Νέα γυναίκα, έλα μαζί μας. Με το ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία», στις 2 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο Β΄ του νέου κτιρίου της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, που διοργανώνει η ΤΟ Φιλοσοφικής της ΚΝΕ. Θα μιλήσουν η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει, επίσης, βιντεοπροβολή και έκθεση βιβλίου.

-- Επίσης, σήμερα, περιοδείες της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά στο Εμπορικό Κέντρο Πειραιά, στο Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο, στο ΙΕΚ Νίκαιας και στις καφετερίες στο Πασαλιμάνι.

-- Την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στη μουσική σκηνή «Συρμός», η Τομεακή Οργάνωση Φιλοσοφικής διοργανώνει σύσκεψη για νέες γυναίκες.

-- Την Τρίτη 20/1, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στη Χαλκίδα, στην καφετερία «Thursday's».

-- Την Τετάρτη 21/1, στη 1 το μεσημέρι ο Απόστολος Σάντας θα παραβρεθεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Τομέα ΦΜΣ της Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, στη Φυσικομαθηματική Σχολή, στην Πανεπιστημιούπολη, με θέμα: «Η προσφορά του ΚΚΕ στην Εθνική Αντίσταση».

-- Επίσης, την Τετάρτη 21/1, συγκέντρωση στη Λιβαδειά, στις 8 μ.μ., στην καφετερία «Στροφόμετρο».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ