Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΚ - ΔΕΗ
Αντεργατικές μεθοδεύσεις από τον Ευγγ. Βενιζέλο

Σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση που εκπορεύεται από εμπάθεια, αλλά και από αλαζονεία και έλλειψη δημοκρατικότητας προχώρησε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Ευαγγ. Βενιζέλος, ο οποίος, αν και σύμφωνα με το νόμο είναι αρμόδιος να διορίζει τους εκπροσώπους της Εφορευτικής Επιτροπής των εργαζομένων της ΔΕΗ στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στα όργανα της Διοίκησης της Επιχείρησης, απέκλεισε (σε συνεργασία με τις παρατάξεις που έβαλαν πλάτη για το ξεπούλημα της επιχείρησης μέσω της διάλυσης του ασφαλιστικού) από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή την ΕΣΚ - ΔΕΗ που αποτελεί την τρίτη δύναμη, και έβαλε σ' αυτή εκπρόσωπο της ΣΑΔ (ΣΥΝ) παράταξης που έχει πολύ μικρότερη δύναμη από την ΕΣΚ. Οι τέσσερις θέσεις της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής μοιράστηκαν στην ΠΑΣΚΕ (2) στη ΔΑΚΕ (1) και στη ΣΑΔ (1).

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - ΔΕΗ καταγγέλλει ότι ο στόχος τους είναι προφανής και διάφανος. «Θέλουν να περιορίσουν τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΣΚ στα όργανα της Διοίκησης, θέλουν να περιορίσουν την παράταξη που σύσσωμη αντιτάσσεται στο ξεπούλημα και πρωτοστατεί για τη συσπείρωση όλων εκείνων των φωνών, τάσεων και δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα που διατυπώνουν μια άλλη πρόταση για τη ΔΕΗ και τους εργαζόμενους. Θέλουν με κάθε τρόπο να μην εκφραστεί η αντίδραση των εργαζομένων στις αντεργατικές επιλογές. Γι' αυτό διόρισαν στην ΚΕΦΕΠ, εκπρόσωπο της ΣΑΔ(!) παράταξης με πολύ μικρότερη δύναμη, που όμως αποδείχτηκε πιστός και πολύτιμος συνέταιρος στο ξεπούλημα»

Τέλος, η ΕΣΚ - ΔΕΗ επισημαίνει ότι «το αντεργατικό Μέτωπο των πολιτικών δυνάμεων του δικομματισμού από τη μία και των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ, από την άλλη, σε αγαστή συνεργασία, θα συνεχίσουν τη δράση τους για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης - αποδιοργάνωσης της ΔΕΗ, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές της 9ης του Απρίλη. Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν και σε αυτές τις προκλήσεις, θα περιφρουρήσουν τις τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές. Θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει η ΕΣΚ, απαντώντας και με αυτόν τον τρόπο στην αντεργατική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ