Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ

Τη Δευτέρα, 29 Μάρτη, ξεκινούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΔΕΗ (τέως ΗΕΑΠ/ΕΗΕ), καθώς και αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ. Οι εκλογές ολοκληρώνονται την Τετάρτη, 31 Μάρτη.

Με διακήρυξή της, η ΕΣΚ Συνταξιούχων ΔΕΗ καλεί τους συνταξιούχους στις εκλογές "να καταδικάσουν την τακτική της υποταγμένης ηγεσίας της Ενωσης και να διαμορφώσουν άλλο συσχετισμό δυνάμεων, υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ".

Η παράταξη επισημαίνει ότι το ασφαλιστικό και η ΔΕΗ βρίσκονται σε επικίνδυνο δρόμο και πως "οι πλειοψηφίες της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, της ΠΟΣ - ΔΕΗ και της Ενωσης συμβιβάζονται και υποχωρούν συνεχώς στα σχέδια για ξεπούλημα της ΔΕΗ και - κατά συνέπεια - και της ενσωματωμένης σε αυτή περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα που ανέρχεται στα 1,4 τρισ. δραχμές". Συνεχίζει ότι οι παραπάνω ηγεσίες υπέγραψαν το προσάρτημα της επιτροπής Τήνιου, παρουσιάζοντάς το σαν επιτυχία και ουσιαστικά διαπραγματεύονται Ταμείο με μηδενικό αποθεματικό.

Υπογραμμίζει ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που έχουν την πλειοψηφία στη διοίκηση της ΠΟΣ και της Ενωσης, αφού στήριξαν μαζί το ξεπούλημα, τώρα και πάλι ενώθηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο και παρουσιαζόμενοι σαν... ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο των συνταξιούχων.

Καταλήγοντας τονίζει: "Θεωρούμε επιβεβλημένο να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στην Ενωση, στους άλλους συλλόγους και στην Ομοσπονδία και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να αγωνιστούμε για τη λύση των προβλημάτων μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ