Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ...

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ! «Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας παίρνει η κυβέρνηση. Με νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, δίνονται κίνητρα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις για να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού. Επίσης απαλλάσσονται από εργοδοτικές εισφορές» (ΕΘΝΟΣ).

«ΙΣΧΥΡΑ ΚΙΝΗΤΡΑ»: «Στο σχέδιο νόμου που παρουσίασαν χτες ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας και ο υφυπουργός Λ. Τζιόλας, περιέχονται ισχυρά κίνητρα, κυρίως μέσω της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, για πρόσληψη νέων έως 25 ετών, «ηλικιωμένων» ανέργων άνω των 55 χρόνων (σ.σ.: στο 50% οι εισφορές) και άνεργων μητέρων με τουλάχιστον δύο παιδιά, για την απασχόληση των οποίων οι επιχειρήσεις δε θα πληρώνουν καθόλου εισφορές» (Χρ. Μέγας - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΛΙΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ! «Στοιχεία ελαστικότητας στην αγορά εργασίας επιχειρεί να εισάγει η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τόσο τις αγκυλώσεις του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την απασχόληση, όσο και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Με νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, προβλέπεται η απασχόληση ανέργων σε θέσεις μερικής απασχόλησης και η διακοπή του επιδόματος ανεργίας στις περιπτώσεις άρνησης των θέσεων αυτών. Με το μέτρο επιχειρείται η ενίσχυση του μηχανισμού της μερικής απασχόλησης, σε μια περίοδο που αυξάνουν οι ανάγκες απασχόλησης και οι επιχειρήσεις δεσμεύονται από το εργασιακό καθεστώς να αξιοποιήσουν πιο ευέλικτους μηχανισμούς» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ: «Με στόχο να καταστούν ελκυστικότερες οι προσλήψεις προσωπικού, η κυβέρνηση προωθεί, μέσω του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, κίνητρα επιδότησης της εργασίας. Βασικός σκοπός είναι να μειωθεί το εργοδοτικό κόστος, ώστε οι επιχειρήσεις να προσλάβουν προσωπικό από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, που εμφανίζουν αδυναμία στην εξεύρεση θέσης απασχόλησης» (ΚΕΡΔΟΣ).

«ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ» ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: «Η ενίσχυση των «ενεργητικών» πολιτικών απασχόλησης με επιδότηση της εργασίας αντί της... ανεργίας και η παροχή ειδικών κινήτρων για προσλήψεις νέων, γυναικών και μακροχρόνια ανέργων, αποτελούν τους κύριους άξονες του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, που παρουσίασε χτες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Ρέππας» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ