Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ευθύνη στον πιλότο

Σε λάθος του πιλότου αποδίδει η κυβέρνηση την περιπετειώδη προσγείωση του αεροσκάφους της «Αιρ Φρανς», που εκτελούσε προχθές το βράδυ την πτήση Παρίσι - Αθήνα και στο οποίο επέβαινε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής.

Από την έρευνα που διεξήγαγε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προέκυψε ότι δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο ή άλλο αεροσκάφος στο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου, όπως είχε δηλώσει στους επιβάτες ο πιλότος, προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχημένη απόπειρα προσγείωσης.

Στην ανακοίνωση της ΥΠΑ, αναφέρεται επίσης ότι ο πιλότος παραδέχτηκε πως δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο στο διάδρομο προσγείωσης, καθώς και ότι αποφάσισε να κάνει διαδικασία αποτυχημένης προσέγγισης, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα κριτήρια της εταιρίας του.

Το αεροσκάφος της «Αιρ Φρανς», που εκτελούσε την πτήση 2332 από Παρίσι προς Αθήνα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ενώ βρισκόταν πάνω από το διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», υποχρεώθηκε να απογειωθεί και πάλι, γιατί, όπως ανακοίνωσε ο πιλότος, στα διάδρομο βρισκόταν άλλο αεροσκάφος ή αντικείμενο από άλλο αεροσκάφος. Ο πιλότος έκανε κύκλο 15 λεπτών πάνω από το αεροδρόμιο και στη συνέχεια προσγειώθηκε κανονικά, αφού είχε προκληθεί αναστάτωση στους επιβάτες. Η ΝΔ έχει ζητήσει να διερευνηθεί το συμβάν και αν ισχύουν οι καταγγελίες του πιλότου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ