Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικοί « θησαυροί»

Πορτρέτο του Σεφέρη. Εργο του Σ. Σόρογκα
Πορτρέτο του Σεφέρη. Εργο του Σ. Σόρογκα
Πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και γλυπτά που ανήκουν στη συλλογή έργων τέχνης του υπουργείου Εξωτερικών, παρουσιάζονται (έως τις 3/4) στο ισόγειο του υπουργείου (Ακαδημίας 1 και Βασ. Σοφίας 5).

Πρόκειται για την έκθεση «Καλλιτεχνικοί Θησαυροί του υπουργείου Εξωτερικών», η οποία περιλαμβάνει έργα επιφανών Ελλήνων δημιουργών, όπως των: Κ. Βολανάκη, Αιμ. Προσαλέντη, Κ. Παρθένη, Δ. Γαλάνη, Γ. Τσαρούχη, Γ. Γουναρόπουλου, Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα, Σπ. Βασιλείου, Γ. Ζογγολόπουλου, Γ. Μαυροϊδη, Γ. Γαϊτη, Π. Τέτση, Βλ. Κανιάρη, Ν. Κεσσανλή, Χρ. Ρωμανού, Κ. Τσόκλη, Α. Φασιανού, Σ. Σόρογκα, Γ. Ψυχοπαίδη κ.α. Στην έκθεση παρουσιάζονται και έργα ξένων καλλιτεχνών με ελληνικά θέματα.

Με την ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση το κοινό μπορεί να δει άγνωστα έως σήμερα έργα, πολλά από τα οποία - ιδιαίτερα τα παλαιότερα - αποτελούν ήδη αντικείμενο εξειδικευμένης έρευνας. Την έκθεση συμπληρώνουν και έργα, τα οποία δημιουργοί και ιδρύματα παραχώρησαν ως παρακαταθήκη στο υπουργείο Εξωτερικών, όπως το έργο του Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα (από το Μουσείο Μπενάκη), του Π. Τέτση και του Χρ. Μπότσογλου. Το σύνολο των έργων της συλλογής του υπουργείου Εξωτερικών θα παρουσιαστεί σε ειδική έκδοση, που βρίσκεται ήδη στην τελική φάση προετοιμασίας. Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η δρ. Σιμόνη Ζαφειροπούλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ