Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι Ελληνες... του Σηκουάνα

Μια «μικρή Ελλάδα στις όχθες του Σηκουάνα» ζει και δημιουργεί εδώ και αιώνες, «συνδέοντας» τη συνεχή πολιτισμική «περιπέτεια» της ελληνικής διασποράς με τη Γαλλία και ειδικά το Παρίσι.

Εσχάτως, η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων, η οποία αριθμεί χιλιάδες μέλη, τόλμησε να εκδώσει ενημερωτικό «Δελτίο» . Το 2ο τεύχος ( Μάρτιος) αυτού του λιτού - και γι' αυτό συμπαθούς αισθητικά - εντύπου περιλαμβάνει, εκτός από πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούν στην κοινότητα, προγράμματα πολιτιστικών εκδηλώσεων - όπως ο γιορτασμός της 25ης Μαρτίου και οι ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προβολές της κινηματογραφικής λέσχης στο «Ελληνικό Σπίτι» - φιλολογικές και λογοτεχνικές σελίδες, «ελεύθερο βήμα» και συνεντεύξεις με επιφανείς προσωπικότητες της διασποράς.

Επίσης, ανακοινώνεται και η βδομάδα εκδηλώσεων με τίτλο «Ελληνική Ανοιξη», που προγραμματίζεται για την τελευταία βδομάδα του ερχόμενου Μάη, σε συνεργασία με το δήμο Παρισιού. Θα υπάρχουν βραδιές αφιερωμένες στη λογοτεχνία, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική και αφιερώματα σε γνωστούς Ελληνες δημιουργούς που ζουν στη Γαλλία, όπως ο Κώστας Γαβράς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ