Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
Η συμπαράσταση στο εδώλιο

Εφαρμογή της «τρομο-διάταξης» με  συλλήψεις γονέων

Θύματα στο βωμό του κυβερνητικού αυταρχισμού έγιναν χτες δυο γονείς μαθητών, επειδή «τόλμησαν» να συμπαρασταθούν στον αγώνα των παιδιών τους. Πρόκειται για την Τασία Πουλούδη και τον Γιάννη Χαλκιαδάκη , μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Λυκείου Καλλιθέας, οι οποίοι συνελήφθησαν και μέχρι χτες το βράδυ κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, με τις κατηγορίες της παράνομης βίας και με βάση την «τρομο-διάταξη» της κυβέρνησης που απαγορεύει τις καταλήψεις. Παρά την ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης, οι μαθητές δεν έδειξαν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τον αγώνα και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Χτες οι μαθητές του 7ου Λυκείου πραγματοποίησαν τη Γενική τους Συνέλευση, για να αποφασίσουν συνέχιση της κατάληψης που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα. Οι μαθητές, μετά από ψηφοφορία, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της κατάληψης και αφού έκλεισαν το σχολείο, ξεκίνησαν με τους συμμαθητές τους από άλλα λύκεια της περιοχής, για πορεία στους δρόμους της Καλλιθέας.

Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε στο σχολείο εισαγγελέας. Οπως αποδείχτηκε αμέσως μετά επρόκειτο για μια «στημένη» εμφάνιση. Λίγο αργότερα ασφαλίτες έπιαναν στο δρόμο δύο μέλη του Συλλόγου Γονέων, κυριολεκτικά μετά από καταγγελία «κουκουλοφόρου» που κατήγγειλε τους γονείς ως «υποκινητές» της κινητοποίησης των μαθητών! Τον Γ. Χαλκιαδάκη τον πλησίασαν αστυνομικοί, λέγοντάς του ότι συλλαμβάνεται χωρίς καν να του εξηγήσουν το λόγο. Η Τασία Πουλούδη, που βρίσκονταν επίσης στο χώρο, προσπάθησε να αντιδράσει στη σύλληψη, αλλά συνελήφθη και αυτή. Οι δύο γονείς κρατούνταν μέχρι αργά το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονταν μαθητές και γονείς. «Διώκονται γιατί ήταν στο πλάι των παιδιών. Η σύλληψη είναι αναίτια και γίνεται για να μπει σε εφαρμογή η ποινικοποίηση, η προσπάθεια τρομοκράτησης που ξεκίνησε από την απαγόρευση του συλλαλητηρίου κατά της επίσκεψης του Κλίντον. Οι αγώνες δεν πρέπει να διώκονται», είπε στο «Ρ», ο Ανδ. Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων. Τους συλληφθέντες επισκέφτηκε και ο βουλευτής τους ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης. Οι μαθητές από την πλευρά τους αντέδρασαν αμέσως. «Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το ΑΤ Καλλιθέας και στη συνέχεια έστησαν μπλόκο το μεσημέρι, στην οδό Θησέως, για μισή ώρα περίπου, αποδεικνύοντας ότι ο αυταρχισμός όχι μόνο δεν τους τρομάζει, αλλά δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ