Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο αύριο

Με καταλήψεις σχολικών κτιρίων και μαζικές αποφάσεις για την πραγματοποίηση τοπικών συλλαλητηρίων απαντούν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης αλλά και όλων σχεδόν των πόλεων της Μακεδονίας και της Θράκης στην επιχείρηση τρομοκράτησης που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση στέλνοντας εισαγγελείς, αστυνόμους και πυροσβέστες να καθυποτάξουν το μαθητικό κίνημα. Στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές διοργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στις 11π.μ. οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Χημείου. Τοπικές διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Κομοτηνή, Καβάλα, Εδεσσα, Κατερίνη και Κοζάνη, ενώ οι μαθητές από κάθε πόλη και χωριό συντονίζονται σε κοινές κινητοποιήσεις κλιμακώνοντας τον αγώνα τους.

Στο μεταξύ χτες στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος του «Ευκλείδη» πραγματοποίησαν 2 αιφνιδιαστικές ολιγόλεπτες τοπικές κινητοποιήσεις αποκλείοντας την οδό Παπαναστασίου, ενώ σε κοινή Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι μαθητές των 11ου, 15ου, 7ου, 8ου και 10ου ΤΕΕ που στεγάζονται στο συγκρότημα αποφάσισαν να ξεκινήσουν σήμερα την κατάληψη του σχολικού κτιρίου, και να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση.

Υπό κατάληψη στην πόλη της Θεσσαλονίκης βρίσκονται από χτες το σχολικό συγκρότημα των ΤΕΕ της Σταυρούπολης αλλά και το 5ο ΤΕΕ της Σταυρούπολης, το 1ο και 3ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμαριάς, τα Ενιαία Λύκεια 1ο, 6ο και 3ο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως επίσης το 5ο Ενιαίο και το 2ο Πειραματικό Χαριλάου. Ενώ αναμένεται σήμερα να υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός αυτών, αφού μέχρι αργά χτες βράδυ οι μαθητές πραγματοποιούσαν Γενικές Συνελεύσεις παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις.

Καταλήψεις σχολείων με μαζική την παρουσία των μαθητών συνεχίζονται σε Λύκεια της Καβάλας, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Κοζάνης, της Ημαθίας και της Πέλλας, ενώ οι αγωνιζόμενοι μαθητές που παραμένουν μέρα νύχτα στα σχολεία δηλώνουν πως η τρομοκρατία δε θα περάσει. Η απάντηση θα δοθεί μαζικά, συντονισμένα από όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από όλους τους μαθητές που εξεγείρονται ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους έχοντας δίπλα τους τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ