Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το ιδιώνυμο δεν πέρασε

Aνακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Κάλεσμα στον ελληνικό λαό και τη νεολαία να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό του μαθητικού κινήματος στον αγώνα που δίνει για μόρφωση, ζωή, δημοκρατία, απευθύνει η ΚΝΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ιδιώνυμο δεν πέρασε. Χιλιάδες μαθητές σήμερα (σ.σ. χτες)στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα έδωσαν περήφανη απάντηση αγώνα, αξιοπρέπειας, δημοκρατίας στο φασισμό της κυβερνητικής πολιτικής.

Μέσα από μαζικότατες γενικές συνελεύσεις έκλεισαν την πόρτα στον αυταρχισμό, στο αστυνομικό κράτος και στην κυβέρνηση - χωροφύλακα. Μοναχικοί υποστηρικτές του εκπαιδευτικού εξαμβλώματος στο πλευρό της κυβέρνησης απέμειναν οι εισαγγελείς και οι δυνάμεις καταστολής.

Οι χιλιάδες μαθητές που θα διαδηλώσουν στα συλλαλητήρια που προγραμματίζονται σε πάνω από 50 πόλεις της Ελλάδας στις 8 Δεκέμβρη θα στείλουν άλλο ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της ταξικής αντιμεταρρύθμισης.

Το μαθητικό κίνημα απάντησε στην κυβερνητική πρόκληση και συνεχίζει τον αγώνα του με μαζικές καταλήψεις, αποχές, συλλαλητήρια, μπλόκα. Η ΚΝΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό του μαθητικού κινήματος στον αγώνα που δίνει για μόρφωση, ζωή, δημοκρατία, έναν αγώνα που μας αφορά όλους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ