Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δυναμικά και οι σπουδαστές

Με κύριο αίτημα τη δημιουργία ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης δημόσιας και δωρεάν με την κατάργηση του διαχωρισμού ΑΕΙ _ ΤΕΙ, συνεδρίασε την Κυριακή το Πανελλαδικό Συντονιστικό εννιά Συλλόγων Σπουδαστών ΤΕΙ. Οι σύλλογοι που συμμετέχουν είναι: ΣΤΕΦ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ Αθήνας, ΣΔΟ Αθήνας, ΣΕΥΠ Αθήνας, ΣΔΟ Αμφισσας, ΣΤΕΓ Μεσολογγίου, ΣΔΟ Πρέβεζας, ΑΣΗ Θεσσαλονίκης, ΣΤΕΓ Φλώρινας. Επίσης, με αποφάσεις τμηματικών συνελεύσεων συμμετείχαν οι σπουδαστές από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων, Ηλεκτρολογίας και Πολιτικών Δομικών Εργων της ΣΤΕΦ Πειραιά.

Οι σπουδαστές, με κοινή ανακοίνωσή τους καλούν σε μια σειρά κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από τις 8 και 9 του μήνα, που θα πραγματοποιήσουν κλεισίματα σχολών, δρόμων, παραστάσεις, πορείες καταλήψεις. Παράλληλα, στις 8/12 θα συμμετέχουν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ανά πόλη. Το τριήμερο 15, 16, 17 Δεκέμβρη καλούν Πανελλαδικά σε πολύμορφες εκδηλώσεις. Στις 16 του μήνα θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό και στις 17 θα κάνουν παράσταση στη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο.

  • Καταργώντας το ακαδημαϊκό άσυλο εισαγγελέας και αστυνομία εισέβαλαν χτες το πρωί στο ΤΕΙ Πειραιά,προκειμένου να φτάσουν στα Λύκεια του Αιγάλεω,για τα οποία υπάρχει πρόσβαση από το προαύλιο του ΤΕΙ. Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ τους εμπόδισαν ξεκαθαρίζοντά τους ότι δεν έχουν δικαίωμα να καταλύουν το άσυλο και ότι αυτά δε γίνονταν ούτε στη χούντα. Η απάντηση των αστυνομικών πριν αποχωρήσουν ούτε λίγο ούτε πολύ ήταν: «έχετε πάρει πολύ αέρα και θα σας τον κόψουμε» αρνούμενοι την ύπαρξη ασύλου και δημοκρατικών ελευθεριών των σπουδαστών.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ