Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Οι αρμόδιοι «νίπτουν τας χείρας»

Η Επιτροπή Αγώνα για τη διάσωση του χώρου οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 2 Απρίλη 2000, στην οποία καλούνται οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν θέση

Για τη συστηματική τσιμεντοποίηση ενός μεγάλου κομματιού του Πεδίου του Αρεως και τη γενικότερη υποβάθμισή του δε φταίει κανείς.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις απαντήσεις που έλαβε η Επιτροπή Αγώνα για τη διάσωση του Πεδίου του Αρεως από τους αρμόδιους κρατικούς και δημοτικούς φορείς. Ολοι υποστηρίζουν ότι έχουν προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την προστασία του Αλσους όμως κανένας δε μιλά για το ότι συνεχίζονται οι αυθαίρετες κατασκευές του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και η καταστροφή του άλσους. Γι' αυτή την κοροϊδία η Επιτροπή αποφάσισε τη διοργάνωση συγκέντρωσης στο άγαλμα του Κωνσταντίνου την Κυριακή 2 Απρίλη 2000, ώρα 11 π.μ., όπου καλούνται οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν θέση.

Συγκεκριμένα οι απαντήσεις που έλαβε η Επιτροπή ήταν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, που σε επιστολή του υποστηρίζει ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου διαπιστώνοντας δύο φορές την εκτέλεση παράνομων οικοδομικών εργασιών από τον Πανελλήνιο προχώρησε στη διαδικασία του αυτόφωρου την πρώτη φορά και υπέβαλλε μήνυση τη δεύτερη και πληροφορεί με «υπερηφάνεια» ότι για το ζήτημα της φύλαξης του χώρου η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει το 1999 σε προσαγωγή για «έλεγχο 1.765 ατόμων, στην πλειοψηφία τους αλλοδαπούς».

Από την άλλη το Ειδικό Ταμείο Μόνιμων Οδοστρωμάτων Αθηνών (ΕΤΜΟΑ) δηλώνει σε έγγραφό του αναρμόδιο για το πρόβλημα των αυθαίρετων κατασκευών του Πανελληνίου ενώ η Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων ισχυρίζεται ότι η κατεδάφιση των αυθαιρέτων δεν είναι δυνατή γιατί ο δήμος δε διαθέτει συνεργεία κατεδάφισης.

Η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της απαντά ότι παρά τη διαδικασία του αυτόφωρου, κανείς δεν οδηγήθηκε σε αυτό και ότι για τη φύλαξη του άλσους δε χρειάζεται να ακολουθούνται τέτοιου είδους ρατσιστικές επιχειρήσεις - σκούπα. Το μόνο που χρειάζεται είναι «ικανοποιητικός φωτισμός, παρουσία του προσωπικού του Αλσους για την τήρηση του κανονισμού και της δημοτικής αστυνομίας». Ακόμα τονίζει ότι η ΕΤΜΟΑ είναι φορέας για την περιφρούρηση του άλσους συμπεριλαμβανομένου και του χώρου του Πανελληνίου, αφού με νόμο ορίζεται ότι και αυτός είναι μέρος του κοινόχρηστου άλσους. Η Επιτροπή αναρωτιέται στην επιστολή της πώς ένας δήμος με προϋπολογισμό 125 δισ. δε διαθέτει συνεργεία κατεδάφισης και καταλήγει στο εύλογο συμπέρασμα ότι σύμφωνα με αυτή τη συνθήκη οποιοσδήποτε θα μπορεί να χτίζει αυθαίρετα στην επικράτεια του Δήμου Αθηναίων χωρίς να τιμωρείται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο έλεος των κερδοσκόπων(2006-04-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αγωνιστικά(2003-12-02 00:00:00.0)
«Δε θα μας στερήσουν το πράσινο»(2000-12-19 00:00:00.0)
Για την προστασία του Πεδίου του Αρεως(2000-04-02 00:00:00.0)
Βήμα βήμα το Αλσος χάνεται(2000-02-04 00:00:00.0)
Μ' ένα πρόστιμο "καθαρίζει" ο Κυριακού(1999-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ