Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Σκάνδαλο το ξεπούλημα των αεροπλάνων

Καταγγελία της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών

Στην αλλαγή του καταστατικού της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» προχώρησε χτες η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτρέψει και με το... νόμο στους Βρετανούς «μάναντζερ» να προχωρήσουν στο ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων του εθνικού αερομεταφορέα, με απαρχή τα αεροπλάνα.

Το μέχρι χτες ισχύον καταστατικό προέβλεπε ότι η ΟΑ μπορεί να διαθέτει μόνο ιδιόκτητα αεροπλάνα και όχι ενοικιασμένα, όπως αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη κατά πλειοψηφία το ΔΣ της εταιρίας, προκαλώντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η Ενωση Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών (ΕΙΣΦ) καταγγέλλει την απόφαση που πήρε με οριακή πλειοψηφία (επτά υπέρ, δύο κατά και τέσσερις αποχές από την ψηφοφορία) το ΔΣ της ΟΑ «για την εκποίηση του στόλου της εταιρίας και την ενοικίαση 15 νέων αεροσκαφών με 10ετή σύμβαση, σε τιμή αγοράς». Η ΕΙΣΦ χαρακτηρίζει σκανδαλώδη την απόφαση και επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες αποσκοπούν στην απαξίωση του εθνικού αερομεταφορέα και στην εκποίησή του σε «επιλεγμένα συμφέροντα, όπως σχεδιάζουν οι Βρετανοί μάναντζερ, ο υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης και η κυβέρνηση». Η ΕΙΣΦ καλεί την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ματαιώσει την υπογραφή προεκλογικών συμβάσεων για τις εκποιήσεις και εκμισθώσεις των νέων αεροπλάνων, ώστε σε καμιά περίπτωση να μην υπάρχουν τετελεσμένα, τα οποία θα δεσμεύουν την εταιρία και μετά τις εκλογές.

Σημειώνεται ότι η κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ της ΟΑ αφορά τη μίσθωση 15 αεροπλάνων για δέκα χρόνια, από την εταιρία «GECAS», θυγατρική της βρετανικής «Μπρίτις Εργουέις», καθώς και την πώληση στην ίδια εταιρία, 17 ιδιόκτητων αεροπλάνων του εθνικού αερομεταφορέα, από τα οποία, στη συνέχεια η ΟΑ θα επινοικιάσει τα 11!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ