Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώκεται για ναρκωτικά ο Στ. Κορκολής

Ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις, που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών, άσκησε χτες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας Ισίδ. Ντογιάκος σε βάρος του συνθέτη - τραγουδιστή Στέφανου Κορκολή, μετά το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, την οποία διενήργησε ο ίδιος. Ειδικότερα, η ποινική δίωξη, που στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου ο οποίος θα προκύψει στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα: «Αγορά, κατοχή, προμήθεια, προσφορά σε τρίτους, διάθεση χώρου για χρήση ναρκωτικών ουσιών και χρήση ναρκωτικών από μη τοξικομανή κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια». Τα πέντε πρώτα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα και το τελευταίο πλημμεληματικό.

Η εισαγγελική ενέργεια βασίστηκε σε μαρτυρίες ατόμων του περιβάλλοντος του καλλιτέχνη, που υποστήριξαν ότι αυτός κατά το χρονικό διάστημα από το 1993 μέχρι σήμερα είτε είχε προσφέρει στους ίδιους κοκαϊνη και χασίς αλλά αρνήθηκαν να κάνουν χρήση, είτε τον είχαν δει να προσφέρει σε άλλους ναρκωτικά. Η υπόθεση θα διερευνηθεί περαιτέρω από τακτικό ανακριτή.

Σημειώνεται πως το θέμα Κορκολή άρχισε να απασχολεί τη Δικαιοσύνη μετά την προβολή της γνωστής «βιντεοκασέτας» στην εκπομπή του δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Το σκέλος όμως αυτό τέθηκε στο αρχείο, καθώς δεν υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του Στέφ. Κορκολή από τους θιγόμενους, μέσα στην προθεσμία που προβλέπει ο νόμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ