Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Με τον 85άρη έφηβο, το ΚΚΕ, για την πιο ψηλή κορφή, το σοσιαλισμό

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου Καισαριανής μίλησε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με κεντρικό σύνθημα «Φέρε πιο κοντά το μέλλον που σου ανήκει. Ολόπλευρη ενίσχυση και ψήφος στο ΚΚΕ», πραγματοποιήθηκε χτες, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου Καισαριανής, η πολιτική εκδήλωση ενόψει των επερχόμενων εκλογών που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις της πόλης με κεντρικό ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές και η καταδίκη του δικομματισμού και του ΣΥΝ, που στηρίζει τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σταματήσει η επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Πράγματι, και ενώ οι εκλογές πλησιάζουν και η παροχολογία της κυβέρνησης οργιάζει, την ίδια στιγμή, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, η ανεργία, η ακρίβεια, οι απολύσεις, το χαράτσι μέσω των πρώην ΔΕΚΟ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν ένα μόνο μέρος από τη συνολική επίθεση που δέχεται η λαϊκή οικογένεια από την άρχουσα τάξη. Αλλωστε, συνέχισε, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες προετοιμάζεται μια νέα επίθεση στους εργαζόμενους και στους αγώνες τους. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, σημείωσε, «η αντιπαράθεση, η σύγκρουση με αυτή την πολιτική, ο αγώνας για την ανατροπή της, πρέπει να είναι συνολική».

Αυτός ο αγώνας για την ανατροπή της σημερινής άδικης, εκμεταλλευτικής και σάπιας κοινωνίας και η δημιουργία της νέας σοσιαλιστικής «αποτελούν το όραμα, το φωτεινό σημάδι, που κάνει το ΚΚΕ να μοιάζει και να το παρομοιάζουν με τον 85άρη έφηβο που συνεχίζει ν' ανεβαίνει στις κορφές, με στόχο πάντα, την πιο ψηλή», επισήμανε ο ομιλητής. Και συνέχισε: «Η συσπειρωτική πολιτική του ΚΚΕ έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αλλωστε, σε κάθε δύσκολη στιγμή για το λαό και τον τόπο το Κόμμα μας έδωσε το "παρών" όχι τυπικά, αλλά αγωνιζόμενο στην πρώτη γραμμή». Και κατέληξε: «Και σήμερα επιχειρούμε μια ανάλογη συσπείρωση για την προώθηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου πάλης».

Αμέσως μετά την ομιλία του Σπ. Χαλβατζή ακολούθησε πλούσιος διάλογος με τη συμμετοχή αρκετών παραβρισκομένων στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου, μεταξύ άλλων διακρίναμε τον επίτιμο δήμαρχο Καισαριανής Π. Μακρή, τον πρώην δήμαρχο Γ. Κατημερτζή, καθώς και πλήθος εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ