Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Απευθυνόμαστε στην Ελλάδα του μόχθου

Οι Περαματιώτες ψηφίζουν κόκκινο. Το απέδειξαν εκλέγοντας κομμουνιστή δήμαρχο, το απέδειξαν και χτες το απόγευμα με τη μαζική τους παρουσία στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Περάματος του ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο γραμματέας της οργάνωσης Γ. Παπαοικονόμου, επισημαίνοντας ότι «σε αυτές οι εκλογές πρέπει να δώσουμε μια γερή απάντηση στην πολιτική - γαλάζια και πράσινη - που μας έφερε σε αυτό το αδιέξοδο, στην ανεργία, στη φτώχεια. Μια εκλογική αύξηση του ΚΚΕ θα είναι η καλύτερη υποθήκη αγώνα και αντίστασης».

Παίρνοντας το λόγο ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι αυτή η προεκλογική περίοδος άνοιξε με τρία βασικά χαρακτηριστικά από την πλευρά της κυβέρνησης και των δυνάμεων του συστήματος.

Το πρώτο είναι η παροχολογία χωρίς αντίκρισμα, κρύβοντας ταυτόχρονα από το λαό την επέλαση των αντιλαϊκών αντικοινωνικών μέτρων που ήδη εφαρμόζονται και αναμένονται και άλλα την επόμενη μέρα της ένταξης στην ΟΝΕ.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον ομιλητή, είναι οι δημοσκοπήσεις και κυρίως ο αποπροσανατολισμός που επιχειρείται από τα ΜΜΕ, «για να διαμορφώσουν συνείδηση και κοινή γνώμη. Να δώσουν την εντύπωση ότι μόνο δύο κόμματα υπάρχουν, ότι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στην πολιτική ζωή του τόπου, ότι αυτά είναι στο γήπεδο και οι υπόλοιποι θεατές».

Τρίτο στοιχείο είναι ο δικομματικός καβγάς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. «Οξύνονται οι συζητήσεις - σημείωσε - για τριτεύοντα ζητήματα, όπως είναι τα σκυλάκια και σκυλάδικα, αφού δεν έχουν καμία διαφορά στα γενικά, στα στρατηγικής σημασίας ζητήματα, εφόσον ταυτίζονται στη γενική πολιτική κατεύθυνση».

Απέναντι σε αυτά, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, «το ΚΚΕ θα συνεχίσει να φέρνει στην επικαιρότητα τα προβλήματα της ανεργίας, της παιδείας, της λιτότητας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, την επιχείρησης αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του οχτάωρου».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην επίθεση κατά του ΚΚΕ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, της οποίας κρίκος είναι και οι μηνύσεις του Ε. Γιαννόπουλου κατά του «Ρ», επισήμανε: «Η επίθεση αυτή έχει σκοπό να υψώσει τείχη γύρω από το ΚΚΕ. Πιστεύουν ότι έτσι θα κάμψουν το φρόνημα όχι των κομμουνιστών και των οπαδών του ΚΚΕ, αλλά αυτών που έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται. Αυτών που ύστερα από τις επίμονες προσπάθειες του ΚΚΕ δηλώνουν ότι, πέρα από ιδεολογίες, σήμερα η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει σε κίνηση τις πιο προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας είναι το ΚΚΕ».

Στη συνέχεια ανέλυσε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων, κάνοντας ειδική επισήμανση για τους εργαζόμενους του Περάματος και ειδικότερα για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Ενώ απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ότι δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες, αλλά μία, υπογράμμισε: «Υπάρχουν δύο Ελλάδες όχι χωροταξικά, γεωγραφικά. Η μία είναι η Ελλάδα των μονοπωλίων, της συντήρησης, της εκμετάλλευσης, της ρεμούλας, της αρπαχτής, που φουσκώνει και ξεφουσκώνει το χρηματιστήριο, των προμηθειών των μεγάλων έργων, της μίζας, των υποταγμένων στους ιμπεριαλιστές, στη νέα τάξη πραγμάτων. Από την άλλη είναι η Ελλάδα που καμία σχέση δεν έχει με την πρώτη, είναι η Ελλάδα του μόχθου της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρομεσαίων, γενικά των ανθρώπων που συνεχίζουν με ψηλά το κεφάλι να παλεύουν για μία καινούρια ζωή». Αυτούς τους ανθρώπους επισήμανε ότι πρέπει να τους καλέσουνε τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ σε επιστράτευση για τη συγκρότηση ενός Λαϊκού Μετώπου, που θα κινείται σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή δημοκρατική κατεύθυνση.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος και η υποψήφια βουλευτής του Κόμματος Σ. Λογοθερίχου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ