Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Πεθαίνουν... δωρεάν

Το «πήγαινε» είναι δωρεάν. Μάλιστα το κατευόδιο γίνεται με παράτες, επισημότητες, συγκινητικές ομιλίες και όλα τα σχετικά. Στο «έλα», ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα. Και εδώ βέβαια είναι δωρεάν η επιστροφή, αλλά μόνο για όσους έχουν αναχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα από τον μάταιο τούτο κόσμο. Μόνο αυτοί επιστρέφουν από το Ιράκ... δωρεάν.

Οι υπόλοιποι φαντάροι, οι «ελευθερωτές», που μοχθούν για τον... εκπολιτισμό των Ιρακινών, για να γυρίσουν στην πατρίδα τους, πρέπει να πληρώσουν το εισιτήριο της επιστροφής. Εφόσον πληρώσουν τα ναύλα, μόνο τότε θα τύχουν των δεκαπενθήμερων αδειών που άρχισε να δίνει το αμερικανικό επιτελείο σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει τις μουρμούρες των στρατιωτών και των συγγενών τους για τη μακρότατη, όπως διαφαίνεται, παραμονή τους στην κατακτημένη χώρα.

Η απόφαση να πληρώνουν οι φαντάροι το εισιτήριο της επιστροφής τους στις ΗΠΑ, άφησε άφωνους, πρώτα απ' όλα τους ίδιους και τους γονείς τους. «Είμαστε συνήθως - γράφει ένας πατέρας φαντάρου στην spokesmanreview.com - ήσυχοι άνθρωποι, που κατά κανόνα δεν εκφραζόμαστε για τις παγκόσμιες υποθέσεις και την πολιτική. Παρ' όλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και να πούμε κάτι τώρα».

Αλλά θα πουν; Και τι θα πουν; Μήπως θα ζητήσουν... φθηνότερα εισιτήρια; Αλλωστε μισθοφόροι είναι, για λεφτά πολεμάνε, οπότε ας πληρώσουν τα εισιτήρια. Αν πάλι δε θέλουν να πληρώσουν - το είπαμε - υπάρχει λύση. Ας σκοτωθούν. Τότε θα τους γυρίσουν πίσω. Δωρεάν...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ