Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη συσπείρωση και τη συνεργασία

Τη δεύτερη κατά σειρά πλατιά εκδήλωση πραγματοποιεί η ΚΕ του ΚΚΕ την ερχόμενη Δευτέρα 6 του Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» (Λ. Αλεξάνδρας 10), η οποία αφορά στην εκλογική αναμέτρηση και στην καλύτερη έκφραση και επιτυχία της συσπείρωσης και της συνεργασίας των ριζοσπαστικών δυνάμεων, που προσβλέπουν σε ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος του λαού. Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια της εντατικής προετοιμασίας του ΚΚΕ για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, όπου η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, προτάσεων, σκέψεων και παρατηρήσεων έχει για το ΚΚΕ ξεχωριστή σημασία και χρησιμότητα. Στην πρόσκληση της ΚΕ σημειώνεται: «Γνωρίζουμε πως δε θα υπάρχει προοπτική για τον λαό μας αν δεν αλλάξει δραστικά σε βάρος των κομμάτων της πλουτοκρατίας ο συσχετισμός δύναμης. Αν δεν αποδυναμωθεί η πολιτική και η ιδεολογική τους επιρροή».

«Οσο η λαϊκή αγανάκτηση - υπογραμμίζεται - εγκλωβίζεται σε δικομματικά διλήμματα, σε αυταπάτες, σε εύκολες λύσεις που δεν αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική, η κατάσταση θα επιδεινώνεται δραματικά για τον λαό και τη χώρα».

Η αποφασιστική ενίσχυση σε αυτές τις εκλογές των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ είναι το κλειδί για θετικές εξελίξεις, τονίζει η ΚΕ και συμπληρώνει: «Είναι βασικός όρος και προϋπόθεση για να βελτιωθεί η κοινωνική ατμόσφαιρα. Να δεχτεί ένα ισχυρό χτύπημα ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία. Να δυσκολευτεί η άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να γίνει πιο δυνατή η λαϊκή συμπόρευση και πάλη, πιο ορατή και να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική η προοπτική της συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία».

Η ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει πως η επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι μια στενή κομματική υπόθεση και θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τη συστράτευση, το εύρος και τη δυναμική της συσπείρωσης και της συνεργασίας των ριζοσπαστικών δυνάμεων που θα εκφραστεί και στα ψηφοδέλτια, από την υποστήριξη που θα έχουν αυτά από τους εργαζόμενους και από τους ανθρώπους της διανόησης, της τέχνης και της επιστήμης.

Η οικονομία από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων

Τη Δευτέρα 20 του Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Εξελίξεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων». Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ