Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ
Προς διαρκές κλείσιμο των πρατηρίων από αύριο

Τι αποφάσισε χτες η γενική συνέλευση του κλάδου

Σε διαρκείας κλείσιμο των πρατηρίων τους είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν, από αύριο Τετάρτη, οι βενζινοπώλες όλης της χώρας, εάν η κυβέρνηση εμμείνει στην απόφασή της για την υποχρεωτική εγκατάσταση ταμειακών μηχανών συνδεδεμένων με τις αντλίες πετρελαίου στα πρατήρια. Αυτό αποφάσισε χτες η γενική συνέλευση του κλάδου, η οποία εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας να κηρύξει την έναρξη της κινητοποίησης, εάν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης αντιπροσωπείας του κλάδου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Οικονομικών δε βρεθεί λύση, που να ικανοποιεί τα αιτήματα των βενζινοπωλών.

Η γενική συνέλευση:

  • Επικύρωσε τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου, σχετικά με τη διακίνηση καυσίμων.
  • Υπογράμμισε ότι εάν το υπουργείο Οικονομικών θέλει πραγματικά να ελέγξει τη φοροδιαφυγή και την παράνομη διακίνηση, πρέπει να αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου και να γίνει διάλογος με βάση τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.
  • Ζήτησε να απαλειφθεί ως κίνητρο ο μειωμένος ειδικός φόρος στα πετρέλαια και οποιαδήποτε πολιτική για το θέμα αυτό που έχει να κάνει με τους αγρότες ή τη βιομηχανία να την υλοποιήσει με το σύστημα της επιστροφής φόρων.
  • Κάλεσε την κυβέρνηση να χτυπήσει όλα τα κέντρα της μεγάλης παράνομης διύλισης, αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων, καθώς και τις παράνομες δεξαμενές και να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των τελωνειακών αρχών, σημειώνοντας ότι «σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται ναυτιλιακά καύσιμα να διατίθενται στην εσωτερική αγορά».
  • Τέλος, εξέφρασε την απαίτηση του κλάδου για την ακύρωση των εκβιαστικών, όπως τα χαρακτηρίζει, σημειωμάτων του ΣΔΟΕ για εγκατάσταση ταμειακής μηχανής και ζήτησε από τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Φωτιάδη να ανακαλέσει δημόσια τον ισχυρισμό του ότι συλλήβδην «οι βενζινοπώλες κάνουν λαθρεμπόριο».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org