Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Την Πέμπτη έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ

Τη συγκέντρωση οργανώνει η Τοπική Γραμματεία Αθήνας με αφορμή την κυβερνητική απόφαση για παροχή από τον ΟΑΕΔ τζάμπα εργατών στους βιομηχάνους. Στο στόχαστρο και τα σύγχρονα δουλεμπορικά που λειτουργούν ως εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων

Να δώσουν αποφασιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τζάμπα εργατικά χέρια στην εργοδοσία, καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας με τη μαζική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει, η Τοπική Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στο Καλαμάκι, την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα.

Τα προνόμια που δίνει η κυβέρνηση στην πλουτοκρατία, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, δεν έχουν τέλος! Μετά τη μερική απασχόληση, τη νομιμοποίηση του δουλεμπορίου, την κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, τώρα ο άνεργος θα δουλεύει χωρίς να πληρώνεται από τον εργοδότη, παρά μόνο θα παίρνει το άθλιο και απαράδεκτο επίδομα του ΟΑΕΔ και ο εργοδότης θα πληρώνει μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές!

«Η πολιτική της κυβέρνησης - σημειώνει - προσφέρει στο μεγάλο κεφάλαιο φτηνούς και δωρεάν εργαζόμενους, αυξάνοντας ακόμα πιο πολύ τα κέρδη του, καταργώντας έτσι το κατώτερο μεροκάματο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την ανατροπή της πλήρους και σταθερής απασχόλησης με τη γενίκευση του ωρομισθίου. Αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια γενικά της απασχόλησης και δίνει το δικαίωμα να απολύονται εργαζόμενοι με πλήρη απασχόληση, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι χωρίς μισθό».

Η Τοπική Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική, μαζική, ταξική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και τους πολιτικούς υπαλλήλους του κεφαλαίου. Να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες, να δυναμώσουν το μέτωπο του αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org