Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ
Για την απόλυτη χειραγώγηση των εργαζομένων

Υπερψήφισαν το αντεργατικό πλαίσιο οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ. Πάλη για πλήρη πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα πρότειναν οι δυνάμεις της ΔΑΣ

Την απόλυτη χειραγώγηση των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη μετατροπή τους σε πειθήνιο γρανάζι μιας διοίκησης που υλοποιεί τις αντιλαϊκές και αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές επιδιώκει η κυβέρνηση με την αναθεώρηση του κώδικα προσωπικού των ΟΤΑ Α' βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών. Τη στήριξη αυτής της προσπάθειας φαίνεται να έχει η κυβέρνηση και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς στη χτεσινή της συνεδρίαση ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ αποφάσισαν από κοινού να καταθέσουν βελτιωτικές προτάσεις και να συμμετέχουν σε διάλογο με την κυβέρνηση! Η ΔΑΣ κατέθεσε ολοκληρωμένη διεκδικητική πρόταση με την οποία απαιτεί την απόσυρση αυτού του αντεργατικού προσχεδίου.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ στην Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) εξήγησαν ότι η αναθεώρηση του κώδικα προσωπικού των ΟΤΑ Α' βαθμού και των ΝΠΔΔ στηρίζεται στο πλαίσιο του αναθεωρημένου σε αντιδημοκρατικότερη κατεύθυνση Συντάγματος, καθώς και ενός αντίστοιχου υπαλληλικού κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων και μιας σειράς άλλων αντεργατικών νομοθετημάτων και του γνωστού κυβερνητικού σχεδίου «ΠΟΛΙΤΕΙΑ».

Με αυτές τις διατάξεις και τροποποιήσεις του προσχεδίου η κυβέρνηση επιδιώκει να συμπληρώσει, να βαθύνει και να χειροτερεύσει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και θέλει έτσι να τους χειραγωγήσει, για την υλοποίηση μιας γενικότερης αντιδημοκρατικής αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ΔΑΣ πρότεινε, σε αντίθεση με τα όσα αποφάσισε η ΕΕ, και διεκδικεί: «ο εργαζόμενος να έχει όλα τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Ο εργαζόμενος να έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και να υπογράφει γνήσιες, ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα μισθολογικά, εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά του δικαιώματα. Να υπάρξει αντικειμενικό, διαφανές και δίκαιο σύστημα προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών με αντικειμενικά μετρήσιμα κριτήρια. Να παταχτεί η γραφειοκρατία, να ενισχυθεί και αναβαθμιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών. Οικονομικά, εργασιακά κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ