Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΠΑΣΑ» ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ «ΚΥΡΙΟΥ»...: «Επί της ουσίας, για το τι σκοπεύει να κάνει ο κ. Σημίτης δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό. Ο πρωθυπουργός πέρασε το Σαββατοκύριακό του στους Αγίους Θεοδώρους και αύριο μεταβαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα κάνει τον τελικό απολογισμό της ευρωπαϊκής προεδρίας του. Από το πρωί της Τετάρτης αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές σε κόμμα και κυβέρνηση» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

...ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: «Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι Αμερικανοί τις εξελίξεις των επομένων ημερών και τον επικείμενο ανασχηματισμό. Δεν θα το πουν ποτέ δημόσια, αλλά δεν κρύβουν την προτίμησή τους για τη διατήρηση στα αξιώματά τους των κ. κ. Παπανδρέου και Χρυσοχοΐδη, των δύο υπουργών της κυβέρνησης Σημίτη με τους οποίους την τελευταία τετραετία συνεργάζονται στενά "και με απτά αποτελέσματα"» (Αθ. Ελλις - ΝΕΑ Σαββάτου).

ΤΑ «ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ»... «Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την αντιστροφή του πολιτικού κλίματος, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν αρχές της επομένης... Τα ερωτήματα, όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν όσον αφορά τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει στην κυβέρνηση, αλλά και θα εισηγηθεί στο κόμμα: Θα είναι αλλαγές ανατροπής με όλα τα ρίσκα, αλλά και την πιθανή προοπτική που συνεπάγεται ή θα είναι αλλαγές τήρησης των εσωκομματικών εκλογών, οι οποίες μπορεί να εξασφαλίζουν μια - πολλές φορές επικοινωνιακή - ενότητα, όμως η απήχησή τους στην κοινωνία θα εξαντληθεί μέχρι τα τέλη καλοκαιριού;» (Βασ. Σκουρής -ΕΘΝΟΣ).

ΚΑΘΑΡΣΗ-ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ: «Αλλη λύση δεν υπάρχει: για να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο από τις σκιές που έχουν αφήσει οι καταγγελίες για τις συναλλαγές πολιτικών στο χρηματιστήριο θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ανοίξουν οι κωδικοί των βουλευτών όλων των κομμάτων και να δοθούν στη δημοσιότητα τα ποσά που έπαιξαν - όσοι έπαιξαν - αλλά και τα κέρδη ή οι ζημιές που είχαν» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ... «Η κυβερνητική παράταξη για να μη βρεθεί και πάλι σε κατάσταση άμυνας, εξαιτίας του νέου γύρου επιθέσεων που ξεκινάει σήμερα ο Γ. Κουρής, επιχειρεί να πραγματοποιήσει αντιπερισπασμό. Βουλευτές της κινούνται ήδη για τη συλλογή υπογραφών ώστε να ανοίξουν οι κωδικοί όλων των πολιτικών που παίζουν στο Χρηματιστήριο, ούτως ώστε να φανεί ότι όλοι είναι ίδιοι» (Μαν. Κοττάκης -ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ