Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επανεξέταση για νέους οδηγούς

Δειγματοληπτικούς ελέγχους σε επιτυχόντες στις εξετάσεις για «δίπλωμα» οδήγησης, αλλά και κυρώσεις σε εξεταστές και εκπαιδευτές, εμπλεκόμενους στη χορήγηση «διπλωμάτων» σε υποψήφιους οδηγούς που δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα, προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με το ΠΔ, επιθεωρητές Εξετάσεων Υποψηφίων Οδηγών θα επιλέγουν δειγματοληπτικά επιτυχόντες στις εξετάσεις και θα τους υποβάλλουν σε επανεξέταση. Ανάλογα με τη βαθμολογία, θα τους κατατάσσουν σε τρεις κατηγορίες: Ε1 με ελλείψεις, Ε2 με σοβαρές ελλείψεις και Ε3 με έλλειψη ικανότητας οδήγησης. Οι πρώτοι θα επανεξετάζονται σε 14 μέρες. Οι δεύτεροι σε 28 μέρες, ενώ θα επιβάλλεται ποινή 5 βαθμών στον εκπαιδευτή και 10 βαθμών στον εξεταστή. Οι τρίτοι θα επανεξετάζονται σε 28 μέρες, αφού παρακολουθήσουν υποχρεωτικά ξανά τα μισά από τα αρχικά πρακτικά μαθήματα, ενώ με 10 και 20 βαθμούς ποινής αντίστοιχα, θα τιμωρούνται ο εκπαιδευτής και ο εξεταστής.

Στους εκπαιδευτές που σε ένα μήνα θα συμπληρώνουν 40 βαθμούς, θα ανακαλείται η άδεια για ένα μήνα. Στους 80 βαθμούς, θα ανακαλείται η άδεια για έξι μήνες και στους 120 βαθμούς για ένα χρόνο. Σε περίπτωση υποτροπής, η άδεια θα ανακαλείται για 5 χρόνια. Ανάλογες ποινές προβλέπονται και για τους εξεταστές υποψηφίων οδηγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ